Dávajte pozor a stále bdejte…

19. marca 2021, joelsky, Nezaradené

Denno-denne sme zaplavovaní udalosťami, informáciami, vrátane tých správ, ktoré sa dnes rozšírujú po svete rýchlosťou svetla, cez internet – aj keď väčšinu z nich môžeme klasifikovať ako dezinfomácie! Zdá sa, že väčšina ľudí na celom svete sa nimi nezaoberá alebo ani im vôbec nedáva pozornosť.

Na pomoc nám prichádzajú slová najväčšieho muža, ktorý kedy žil na tejto prekrásnej planéte Zem – Ježiša Krista: ‚Dávajte pozor (neustále sa pozerajte) a stále bdejte, lebo neviete, kedy príde ten určený čas’! Ale tu sa naskytá rozumná otázka: pozerať sa kde, akým smeron, aby sme stále bdeli v duchovnom zmysle?

Aj v tejto otázke nám prichádzajú na pomoc inšpirované slová toho istého najväčšieho muža v celej histórií sveta! A keď vyslovil proroctvo o čase konca, povedal medzi iným: ‚Preto keď uvidíte ohavnosť, ktorá po sebe zanecháva spúšť a o ktorej už hovoril prorok Daniel, na svätom mieste (nech čitateľ použije úsudok)…’!

Prečo prorok Daniel? Pretože jedenásta kapitola jeho prorockej knihy, ktorá nesie jeho meno, Daniel, obsahuje najdôležitejšiu časť ľudskej histórie vedúcej až do samého času konca, keď ten najväčší muž v histórií sveta, ale teraz, v nebi už nesmrteľný archanjel, pod nebeským menom Michael, začne vládnuť!