Neuveria ani podrobným detailom!

30. augusta 2021, joelsky, Nezaradené

Žijeme v dobe, keď sa pred námi dejú veci, ktoré sú skutočne neuveriteľné veci, a len pred niekoľkými dekádami by sa zdali nemožné, nezmyselné, fantastické, konšpiračné teórie!

Ale je to presne tak, ako to už pod inšpiráciou napísal lekár Lukáš vo svojej druhej knihe Skutky apoštolov, potom, čo on napísal evanjélium, nesúce aj jeho meno! Ale citovaním proroka Habakuka písal:

“‚Pozrite, posmeškári, divte sa tomu a zahyňte, lebo vo vašich dňoch vykonám niečo, čomu neuveríte, aj keby vám o tom niekto rozprával (v detailoch).’“ – Skutky 13:41.

“Pozrite sa na národy a dávajte pozor! Hľaďte v údive a žasnite, lebo za vašich dní sa stane niečo, čomu neuveríte, aj keby vám o tom povedali (v detailoch).” – Habakuk 1:5.

V prvom rade väčšina ľudstva dnes už vôbec neverí že Biblia je skutočne inšpirovaná Kniha-kníh od samého Stvoriteľa všetkého života na nebesiach i na tejto našej úžasnej planéte menom Zem!

Lenže aj tí, čo v Bibliu ešte stále veria, sú obeťami nespočetného množstva interpretácii, ktoré sú nielen protichodné, ale sú tiež protibiblické, založené na pohanských zvykoch a pradávnych tradíciach!

A tak princíp proroka Habakuka a citovanie lekára Lukáša aplikuje aj pre väčšinu tých kresťanov, ktorí sa sami hrdinsky, ale aj povýšenecky nazývajú následovníkmi pravého Boha a jeho syna!

Aby človek dnes uveril biblickej pravde, musí vlastniť pravú vieru, založenú na presnom poznaní inšpirovanej Biblie! Pretože pravá viera je jedným z ovocí Božej dynamickej sily, Božieho svätého ducha! (Gal.5::22)