Drak stál nehybne na morskom piesku!

24. septembra 2021, joelsky, Biblia budúcnosť história súčasnosť veda

Kniha Zjavenie je ako prorocký portál. Nie je to len správa o udalostiach, ktoré prídu, ale je to okno do neviditeľnej duchovnej dimenzie! 12. kapitola predstavuje veľké znamenie v nebi: “V nebi bolo vidieť veľké znamenie: Žena bola odetá slnkom, pod nohami mala mesiac a na hlave korunu z 12 hviezd. Bola tehotná a kričala v pôrodných bolestiach, lebo začínala rodiť.” – Zjavenie 12:1,2. 

Potom v nebi vypukne vojna: “V nebi vypukla vojna: Michael a jeho anjeli bojovali s drakom. Bojoval aj drak a jeho anjeli, ale nezvíťazili a už sa pre nich nenašlo miesto v nebi. Preto bol zvrhnutý veľký drak, ten prahad, ktorý sa nazýva Diabol a Satan, ktorý zvádza celý svet. Bol zvrhnutý na zem a jeho anjeli boli zvrhnutí s ním.” – Zjavenie 12:7-9.

To, čo sa deje v nebi, pozemšťania nezistia ani nemôžu pochopiť. Neexistuje ale vôbec žiadne elektronické zariadenie alebo ďalekohľad, ktorý by dokázal nahliadnuť do vysokej nebeskej duchovnej ríše. Vojna, ktorá tam pred druhým príchodom Ježiša Krista ihneď vypukne, a konečné zvrhnutie Satana Diabla a všetkých jeho démonských anjelov bude rozpoznateľné až potom!

A keď bude hlava šelmy smrteľne zasiahnutá a uzdravená, potom budú svätí cielení a rozdrvení. Nie je pochýb – aspoň podľa mňa – o tom, že vojna v nebi sa nekonala v roku 1914! Všetko, čo Strážna Veža učila v súvislosti s rokom 1914, je ale súčasťou pôsobenia Satana – klamlivého vplyvu, pod ktorým svedkovia Jehovovi pracujú podľa vôľe Božej!