Apoštol Ján – predobraz bratov Krista!

23. októbra 2021, joelsky, Biblia budúcnosť história súčasnosť veda

Okolo roku 96 n.l apoštol Ján bol inšpirovaný napísať poslednú knihu Biblie – Zjavenie. Napísal ju v čase, keď bol na ostrove Patmos v Stredozemnom mori, na západ od dnešného Turecka. Alebo ako to on opísal videnie, sám apoštol, pod inšpiráciou, takto:

“Ja, Ján, váš brat, ktorý ako nasledovník Ježiša vytrváva v súžení tak ako vy a bude mať s vami účasť na kráľovstve, som bol na ostrove Patmos, lebo som hovoril o Bohu a vydával svedectvo o Ježišovi.” – Zjavenie 1:9. 

Ostrov Patmos, na ktorom bol apoštol Ján uväznený, podľa dostupných zdrojov, ako grécky výraz môže mať niekoľko významov. Medzi nich patria: smrteľný, moje zabitie alebo aj byť šliapaný alebo pošliapaný, ale podľa kontextu, v ktorom sa vyskytuje.  

Tieto výrazy presne opisujú situáciu, v ktorej sa dnes nachádza väčšina pomazaných bratov a sestier Ježiša Krista a duchovných adoptovaných detí Jehovu Boha. Ocitli sa v takzvanom väzení alebo izolácii z hľadiska väčšiny uctievaleľov Všemohúceho Boha!

Napriek tomu, tak ako apoštol Ján, i oni dnes dostávajú od svojho láskavého nebeského Otca videnia alebo hlbšie pochopenie významu starovekých proroctiev, ale aj poznanie a pochopenie dnešnej situácie z hľadiska toku času, v ktorom sa dnes nachádzame!