Apoštol Pavol – predobraz bratov Krista!

11. novembra 2021, joelsky, Nezaradené

A takýmto spôsobom apoštol Pavol naznačil, že on tiež bol predobrazom bratov Krista: “Na základe Jehovovho slova vám hovoríme, že tí z nás, ktorí budú žiť počas Pánovej prítomnosti, určite nepredídu tých, čo zomreli.” – 1 Tesaloničanom 4:15.

Takže okrem starovekých izraelských Božích prorokov s tiež určitými kresťanskými apoštolmi, ale i učeníkmi Božieho jednospodeného Syna (jediný priamo stvorený svojim nebeským Otcom, Bohom Jehovovm), aj apoštol Pavol je predobrazom bratov Krista.

Predobrazom pomazaných bratov (mužov a žien) Ježiša Krista a takto adoptovaných duchovných synov Jehovu Boha, ktorí so svojim “starším bratom” budú jediní v celom stvorení, ktorí získajú nesmrteľnosť, ktorú doposiaľ mal len Stvoriteľ vesmíru!

Ale aj zaujímavý bod v horecitovanom biblickom inšpirovanom (bezchybnom) verši sa tiež spomína: “…tí z nás, ktorí budú žiť počas Pánovej prítomnosti, určite nepredídu tých, čo (už) zomreli.” To ale znamená, že všetci 144 000 pomazaní budú vzkriesrní spolu!

Keďže všetci 144 000 pomazaní bratia Krista tvoria jeho nebeskú “nevestu”, ktorú sám Stvoriteľ pripravil pre svojho unikátneho a jedinečného nebeského syna, je len logické si predstaviť, že jej vzkriesenie nemôže prebiehať po “kúskoch”, ale totálne!