Adam – vzdelaný vedec a spisovateľ

12. decembra 2021, joelsky, Nezaradené

A môžeme pridať ešte jeden prívlastok – dokonalý! Nie, Adam nebol stvorený taký. Bol ale stvorený ako dokonalý pozemský Boží syn, s dokonalou schopnosťou stať sa takým vzdelaným vedcom a spisovateľom! 

Ako dôkaz jeho vedeckej schopnosti môžeme dať jeho úspešné dokončenie prvej úlohy od jeho nebeského Otca, Jehovu Boha a Zvrchovaného Stvoriteľa a Absolútneho Vládcu celého vesmíru! Potom Boh povedal:

“Urobme človeka na svoj obraz, aby sa nám podobal. Nech vládne nad morskými rybami, nebeským vtáctvom, domácimi zvieratami a všetkými plazmi, ktoré sa pohybujú po zemi. Nech vládne nad celou zemou.“ – 1. Mojžišova 1:26.

Jasné, že Jehova Boh o Adamovi hovoril so svojim nebeským synom Michaelom, ktorý štyri tisíc rokov potom sa predstavil ľudstvu ako dokonalý muž menom Ježiš Kristus, syn tesára Jozefa v Nazarete. Potom Jehova povedal:

“A Boh Jehova vytvoril zo zeme všetky divé zvieratá a všetko nebeské vtáctvo a privádzal ich k človeku, aby videl, ako ich nazve. Každý živý tvor sa mal volať tak, ako ho človek nazve.” – 1. Mojžišova 2:19.

Tu preukázal Adam ako dokonalý Boží syn vedecké schopnosti tak, že dal opisné mená všetkým zvieratám, vtákom a rybám. Je veľmi pravdepodobné, že táto vedecká úloha mu mohla trvať aj celých 40 rokov! O Adamovi ako spisovateľovi, Mojžiš napísal:

“Toto je záznam (kniha) o Adamovom potomstve. Keď Boh stvoril Adama, utvoril ho na svoju podobu. Stvoril ich ako muža a ženu. V deň, keď ich stvoril, ich požehnal a dal im meno Človek (ľudstvo).” – 1. Mojžišova 5:1, 2.