Veľkosť Božieho Svätého Tajomstva!

31. januára 2022, joelsky, Nezaradené

Aj keď Božie sväté tajomstvo začalo už s prvým biblickým proroctvom napísaným pod inšpiráciou Mojžišom slovami adresovanými Satanovi Diablovi: “Ja položím nepriateľstvo medzi teba a ženu a medzi tvoje potomstvo a jej potomstvo. Ono ti rozmliaždi hlavu a ty mu zraníš pätu.“ – 1. Mojžišova 3:15, jeho obsiahllosť je ďaleko väčšia, akoby si človek uvedomil!

Zobermi si len jeden detail z tohoto Božieho Svätého Tajomstva, ako o tom už hovoril apoštol Pavol, a tiež pod Božou inšpiráciou: “Hovoríme o Božej múdrosti, ktorá je zjavná vo svätom tajomstve, o skrytej múdrosti, o tom, čo Boh pred vekmi vopred určil na našu slávu. Túto múdrosť nepoznal nikto z vládcov v tomto svete…

…lebo keby ju poznali, nepribili by na kôl nášho slávneho Pána Ježiša Krista. Ale ako je napísané v prorokoch: ‚Oko nevidelo, ucho nepočulo a človeku ani na myseľ neprišlo, čo Boh pripravil pre tých, ktorí ho milujú‘. Ale nám to Boh zjavil svojím duchom, lebo duch skúma všetko, aj hlbokú Božiu múdrosť.” – 1. Korinťanom 2:7-10.

Nezáleží koľko teológov a ako dlho študujú Bibliu, bez pomoci Božieho svätého ducha, ktorý je daný ľuďom iba cez jeho syna, Ježiša Krista, nikto nemôže pochopiť toto Božie biblické Sväté Tajomstvo! Je vyhradené len pre Božich vyvolených synov, adoptovaných z nedokonalých, hriešnych, ale verných ľudí, ktorí ho uctievajú!