Ako vyjsť z Matrixu tohoto sveta!

18. júla 2022, joelsky, Biblia

Celosvetový pozemský systém od čias, keď Adam a Eva stratili skutočný život v ich rajskej záhrade Edén, sa v posledných časoch volá výrazom Matrix, systém ľudí, ktorý kontroluje život všetkých občanov sveta od začiatku až dodnes! Ako sa môže ľudstvo vrátiť do skutočného života, ktorý Stvoriteľ mal v úmysle od začiatku? Odpoveď nám dávajú inšpirované slová apoštola Pavla:

“Tým, ktorí sú bohatí v tomto svete, prikazuj, aby neboli namyslení a nevkladali svoju nádej do neistého bohatstva, ale v Boha a Otca, ktorý nám štedro dáva všetko pre naše potešenie. Nech konajú dobro, nech sú bohatí v dobrých skutkoch, štedrí a ochotní deliť sa. Tak si budú zhromažďovať poklad – dobrý základ do budúcnosti, aby sa mohli chopiť skutočného života.” – 1. Timotejovi 6:17-19.

Skutočný život, ktorý dal Stvoriteľ, Jehova Boh, svojim prvým pozemským deťom, mal byť dokonalý, bezproblémový a v skutočnosti večný! Prvá úloha pre Adama a Evu bola: “Buďte plodní, množte sa, naplňte Zem a podmaňte ju, vládnite nad morskými rybami, ale i nebeským vtáctvom a každým živočíchom, ktorý sa pohybuje po zemi.” – 1. Mojžišova 1:28.

Jeden z nekonečných darov, ktoré dal Stvoriteľ človekovi, je predstavivosť! Lenže pre dokonalého človeka je nekonečná! Aj vo svojej nedokonalosti človek už mal schopnosť uplatňovať svoju predstavu ako spisovateľ, básnik, historik, umelec a vedec v mnohých vedeckých disciplínach! Aj vo svojom krátkom, nedokonalom živote dokázal už veľmi mnoho!