Ľudia ešte nespoznali pravý zmysel života!

4. septembra 2022, joelsky, Biblia

Na samom začiatku stvorenia Biblia nás informuje o Božom predsavzatí ohľadne ľudstva, to jest prvého manželského páru Adama a jeho Evy: “A Boh ich požehnal a povedal im: „Buďte plodní, množte sa, naplňte celú zem a podmaňte si ju a vládnite nad morskými rybami a nebeským vtáctvom a každým živočíchom, ktorý sa pohybuje po zemi.“ – 1. Mojžišova 1:28. 

Ale netrvalo dlho, keď Adam a Eva, pod klamným vplyvom nebeského anjela, cherubína, ktorého úlohou bolo plne dohliadať na život ľudstva na tejto planéte Zem, neúposlúchli priamy príkaz od svojho Stvoriteľa a nebekého Otca, aby nejedli zo stromu uprostred záhrady Edén, pod podmienkou, že zomrú, to jest, že ich ľudský život navždy skončí!

Lenže keď Stvoriteľ povolil ľudstvu ísť svojou vlastnou cestou, celý ten čas pracoval na večnom predsavzatí, podľa ktorého poslušné, ale už umierajúce potomstvo Adama môže získať skutočný plný život, ktorý pre nich stratil ich prvý otec Adam. O tomto skutočnom živote napísal pod inšpiráciou apoštol Pavol následovnú informáciu, dostupnú všetkým ľuďom: 

“Tým, ktorí sú bohatí v tomto svete, prikazuj, aby neboli namyslení a nevkladali svoju nádej do neistého bohatstva, ale v Boha, ktorý nám všetkým štedro dáva všetko pre naše potešenie. Nech konajú dobro, nech sú bohatí v dobrých skutkoch, štedrí a ochotní deliť sa. Tak si budú zhromažďovať poklad – dobrý základ do budúcnosti, aby sa mohli chopiť skutočného života.” – 1. Timotejovi 6:17-19.