Keby Ježiš Kristus písal vlastné blogy -1

18. septembra 2022, joelsky, Biblia

Zamyslíme sa nad Ježišovými slovami, adresovanými apoštolovi Jánovi na konci prvého storočia nášho letopočtu v poslednej inšpirovanej knihe Božieho Slova – Biblie, menom Apokalypsis v gréčtine, ale Zjavenie, preložené do dnešného Slovenského jazyka: 

“Toto je zjavenie, ktoré dal Boh Ježišovi Kristovi, aby ukázal svojim otrokom, čo sa má zakrátko stať. A Ježiš poslal svojho anjela, prostredníctvom ktorého predložil zjavenie v symbolických obrazoch svojmu otrokovi Jánovi.” Zja. 1:1.

Už v tomto prvom veši vidíme niekoľko slov, či výrazov, na pochopenie ktorých by sme potrebovali hlbšie poznanie Božieho Slova, písaného pod inšpiráciou minulými prorokmi Stvoriteľa pre vzdelanie ľudstva v snahe získať poznanie, ktoré nám dá nádej!

Kniha Zjavenie obsahuje informáciu o budúcich detailoch ľudstva, žijúceho pred koncom tohoto systému vecí, ktoré sa majú “zakrátko stať”! Lebo kniha bola napísaná pred asi 1 900 rokmi, z hľadiska krátkeho života dnešného človeka (v priemere 70-80 rokov)!

A v živote ľudí každej generácie odvtedy až dodnes, sa uskutočňovali veci napísané pod inšpiráciou Božími prorokmi, ktorých splnenie do detailov bude večne dôkazom pre ľudí v budúcnosti, že Biblia je absolútne správna a zároveň zázračná kniha!

Pre dodatočnú informáciu si všimnime zdroj informácie knihy Zjavenie a proces, akým bol komunikovaný ľudstvu: Boh Stvoriteľ dal Zjavenie svojmu synovi, Ježišovi Kristovi, ktorý cez svojho anjela ho poskytol svojim pomazaným bratom na Zemi!