Koho si vyvolil Boh Stvoriteľ za svojich!

21. januára 2023, joelsky, Biblia

“Bratia, veď viete aj podľa seba, že Boh Jehova nepovolal mnoho tých, ktorí sú múdri z ľudského hľadiska, ani mnoho mocných, ani mnoho urodzených. Vyvolil si to, čo je pre svet nezmyselné, aby zahanbil múdrych. Vyvolil si to, čo je pre svet slabé, aby zahanbil silných. A vyvolil si to, čo je pre svet bezvýznamné a čím sa pohŕda – to, čo sa považuje za nič –

— aby zničil to, čo sa považuje za dôležité vo svete, aby sa pred Bohom nikto nemohol vychvaľovať. Ale vďaka nemu ste učeníkmi Krista Ježiša, ktorý nám zjavil Božiu múdrosť a spravodlivosť a prostredníctvom ktorého sme boli posvätení a vykúpení. Tak sa splní to, čo je napísané: „Kto sa chváli, nech sa chváli Jehovom.“ – 1. Korinťanom 1:26-31.

Je nutné si uvedomiť, že “svet” tu citovaný nie je svet, nad ktorým vládne Satan Diabol! Vzťahuje sa na “svet”, ktorý si vyvolil Stvoriteľ a to jest potomkov jeho verných svedkov od čias Ábela! A referencia v kontexte nás vedie ku názoru o apoštolov “Petrovi a Jánovi a uvedomili si, že sú to nevzdelaní a obyčajní ľudia” židovského sveta!