Matematika dokazuje existenciu Boha!

12. februára 2023, joelsky, Biblia

Vedeli ste, že matematika je jedným z najpresvedčivejších dôkazov o Božej ruke pri stvorení? Väčšina z nás považuje za samozrejmosť, že matematika funguje! Niektorí dokoca predpokladajú, že matematika je len ľudský výmysel. Avšak okrem vývoja rôznych symbolov a systémov na reprezentovanie matematiky, človek v matematike NIKDY nič nevytvoril!

Matematické pravdy (ako 2 + 3 = 5) existovali dávno predtým, ako ich človek objavil. Napríklad 2 + 3 = 5 platilo na začiatku času rovnako ako dnes. Vskutku, bola by to pravda, aj keby nikdy neexistovali žiadne ľudské bytosti, aj keby nikdy neexistoval vesmír! Napriek tomu sú matematické zákony vo svojej podstate koncepčné!

Existujú a môžu existovať aj v prípadoch, keď sú mentálne počaté. Ako teda môže existovať konceptuálna entita, akou je matematika, predtým, než je nablízku niektorá myseľ, aby si to myslela a uvedomila? Odpoveď je, že matematika nie je produktom ľudskej mysle, ale skôr produktom mysle Boha Stvoriteľa.

Keďže Boh vždy existoval a myslel, aj matematické zákony sú večné, a existovali pred ľuďmi. Musíme sa zastaviť a povedať, že niet divu, že Biblia hovorí: “Už od stvorenia sveta je možné jasne vidieť jeho (Božie) neviditeľné vlastnosti.” – Rimanom 1:20. Matematika je tiež univerzálna, nehmotná a nemenná, pretože Boh sám je nehmotný a nemenný!