Šachová koncovka Boha-Veľmajstra!

19. februára 2023, joelsky, Biblia

Rýchlosťou svetla sa blížime k takzvanej vesmírnej šachovej koncovke Veľmajstra! Veľmajster v tomto prípade je Stvoriteľ celého vesmíru! A šachová hra sa vzťahuje na vesmírnu výzvu jedného z Božích anjelov, vysokopostaveného cherubína, ktorý svojim postojom vyzval Zvrchovaného Vládcu celého vesmíru, Jehovu Boha, na “hru o všetko”!

Anjel, Satan Diabol sa sprotivil nielen svojmu Stvoriteľovi, ale aj svojmu nadradenému archanjelovi, Michaelovi, ktorý žil na Zemi ako dokonalý muž menom Ježiš v Izraelskom, Bohom vyvolenom národe! Ale túto vesmírnu dilemu (dvojitý problém) až dodnes rieši Stvoriteľ, Jehova, ako šachový vesmírny Veľmajster a oznámil to svojmu synovi a jeho adoptovaným ľudským synom:

“Jehova (Boh) povedal môjmu Pánovi (Ježišovi): ‚Seď po mojej pravici, kým ti nepoložím tvojich nepriateľov ako podnož pod nohy’.“ – Žalm 110:1. Táto vesmírna šachová partia začala už po súdnom rozhodnutí v 1. Mojžišovej 3:15 a pokračuje až dodnes! Naproti 64 figúrkam v šachu, táto partia zahŕňuje miliardy ľudí vo svete a anjelov na nebi! Dnes vidíme jej koncovku!