Extrémizmus v Biblii svedkov Jehovových!

16. apríla 2023, joelsky, súčasnosť

Predpokladám, že pre každú organizáciu, ktorá si nie je plne vedomá toho, ako Jehovovi svedkovia fungujú, by sa zdalo, že ich literatúra nie je extrémistická. Ale tak dovoľte mi poukázať na niektoré texty v ich biblii, ktoré sa pri prvom čítaní ich Biblie nemusia zdať takpovediac „extrémistické“: Jób 8:13; 13:16; 15:34; 17:8; 20:5; 27:8; 34:30; 36:13; Žalm 35:16; Príslovia 11:9; Izaiáš 9:17; 10:6; 33:14; Jeremiáš 23:15 a Daniel 11:32.

Vo všetkých týchto veršoch je použité slovo, ktoré nenájdete v žiadnom inom preklade biblie. Tam použité slovo je „odpadlík“. Možno si teraz nemyslíte, že ide o extrémizmus. Lenže! Spýtajte sa však ktoréhokoľvek Jehovovho svedka v Rusku, čo oni považujú za odpadlíkov a ako sa na nich pozerajú. Potom uvidíte, že väčšina Jehovových svedkov pri zmienke o takýchto osobách prejaví určitý strach.

Mali by sme zdôrazniť, že slovo „odpadlík“ je grécke slovo. Všetky vyššie uvedené texty sa nachádzajú v Starom zákone, (alebo Hebrejských písmach), Prekladu Nového Sveta. Dať slovo „odpadlík“ do Starého zákona je rovnako smiešné, ako dať slovo „Kristus“ do Starého zákona. Slovo „Kristus“ v SZ zo zrejmých dôvodov nenájdete. Pre aký dôvod teda Jehovovi svedkovia vkladajú do SZ slovo „odpadlík“?

To slovo je zámerne vložené do Hebrejských Písiem PNS z extrémistických dôvodov. Je to tak, aby nahnal strach do sŕdc ich prívržencov voči osobám, ktoré úmyselne opustia toto náboženstvo. Zabezpečuje, aby sa členovia s takými nerozprávali. Horšie je, že s takými sa má zaobchádzať s opovrhnutím. Jehovovi svedkovia by takéto osoby ani nepozdravili. Ide o udržanie a kontrolu členstva. Ide o extrémistický čin!