Diabol vedie celé ľudstvo do záhuby!

24. októbra 2023, joelsky, Biblia budúcnosť

Počas mnohých rokov len v nedávnej miínulosti svedkovia Jehovu Boha skoro denne používali inšpirovaný text apoštola Jána z jeho prvého listu pomazaným bratom Ježiša Krista ohľadne zdroja zla v súčasnom svete:

“Vieme, že nikto, kto sa narodil z Boha, nehreší. A keďže ten, ktorý sa narodil z Boha, ho chráni, ten zlý sa ho nezmocní. Vieme, že pochádzame z Boha, ale celý svet je v moci toho zlého.” – 1. Jána 5:18, 19.

Satan Diabol začal vládnuť nad nedokonalým ľudstvom od čias, keď Adam a Eva sa vzbúrili proti svojmu Stvoriteľovi, Bohu Jehovovi, a jeho vláda nad nimi pokračuje až dodnes, pravdaže s povolením Všemohúceho!

Zatiaľ čo ľudstvo sa rúti do sebazničenia pod vplyvom Satana Diabla, jeho démonov, a všetkých ľudí pod jeho vplyvom, (malých i veľkých, bohatých i chudobných, slobodných i otrokov – Zjavenie 13:16), ľudia majú možnosť!

Možnosť zvoliť si stranu Všemohúceho Stvoriteľa, Jehovu Boha, na záchranu svojo života nielen na viac rokov, ale v skutočnosti navždy, lebo to bol jeho originálny cieľ od samého začiatku jeho stvorenia ľudstva!

Zatiaľ čo Satan Diabol viedol ľudstvo k sebazničeniu, Stvoriteľ bol aktívny vyhľadávaním poctivých a úprimných členov ľudskej rodiny, skutočne veriacich uctievateľov, ktorí v konečnom dôsledku budú tvoriť “semeno ženy” (1. Mo. 3:15), ktoré zachráni veriacich!