Strážna Veža – náboženstvo v kríze!

14. januára 2024, joelsky, Biblia budúcnosť

Jehovovi svedkovia sa vždy vyhlasovali za „najšťastnejších ľudí na zemi“, ale určité udalosti v súčasnosti a v nie tak ďalekej minulosti sú v rozpore s týmto tvrdením a vytvárajú obraz náboženstva, ktoré podlieha čoraz hlasnejším a revolučnejším protestným hnutiam zo strany bývalých členov, ale aj súčasných prívržencov!

V posledných rokoch v skutočnosti tisíce Jehovových svedkov verejne odsudzujú atmosféru pokrytectva, ktorá v komunite vládne. Sú to veriaci aj bývalí veriaci, ktorí surfujú po sieti a skrývajú sa za prezývkami, aby ich nikto nespoznal, pretože sa obávajú odplaty od náboženskej skupiny, ktorá netoleruje kritiku a námietky zvnútra!

Pokrok v počte nových sledovateľov začal stagnovať alebo klesať v mnohých západných krajinách, kde šírenie internetu umožnilo väčšine ľudí prístup k informáciám, ktoré boli kedysi zatajené v archívoch organizácie SV! Medzi zbormi sa začali šíriť pochybnosti, vzrástla nedôvera a správy sa rýchlo šírili. 

Ako ten, podľa ktorého boli Jehovovi svedkovia desať rokov, od roku 1991 do roku 2001, súčasťou OSN, svetovej politickej inštitúcie, ktorú sami vždy označovali za „satanskú inštitúciu“. Tento objav podnietil mnohých veriacich obviniť organizáciu z pokrytectva a nedôslednosti v súvislosti s tým, čo sa roky vyučovalo vo zboroch SJ po celom svete!