Založ si blog

Žalospev pre dnešnú ľudskú spoločnosť!

V biblických dňoch sa žalospevy alebo trúchlospevy spievali za zosnulých priateľov, spustošené národy alebo zničené mestá. Biblická kniha Plač alebo Náreky Jeremiáša poskytuje inšpirovaný príklad takejto žalostnej kompozície. 

Pozostáva z piatich lyrických básní (v 5 kapitolách), v ktorých narieka nad zničením Jeruzalema v rukách Babylonu v roku 607 pred Kristom. Kniha uznáva, že Jehova spravodlivo potrestal Jeruzalem a Judsko za hriechy svojho ľudu. 

Zdôrazňuje tiež Božiu neporovnateľne hlbokú lásku, milujúcu nezaslúženú láskavosť milosrdenstvo, a i ukazuje, že Stvoriteľ Jehova je dobrý ku všetkým tým, ktorí v neho dúfajú a zároveň preukazujú vieru v jeho syna, Ježiša Krista! Malá ukážka: 

“Sion vystiera ruky, ale nemá nikoho, kto by ho utešil. Jehova vydal rozkaz všetkým okolitým nepriateľom, aby už povstali proti Jakobovi. Jeruzalem sa im zhnusil.” – Plač Jeremiáša 1:17. Je to smutné, ale v podobnej situácii sa dnes nachádza celé ľudstvo!

Nehanbia sa za úplatky od Big Farma!

12.06.2024

Prečo lekári bežne berú úplatky od farmaceutických firiem a ani sa za to nehanbia? Ak ste sa ale niekedy čudovali, prečo sa napríklad pri liečbe rakoviny používajú len určité farmaceutické produkty a metódy, odpoveď súvisí so skorumpovaným zdravotníckym systémom a lekármi, ktorí sú podplatení, aby presadzovali vysoko ziskové protokoly farmaceutického priemyslu. Nie je [...]

Keby apoštol Pavol písal svoje blogy

30.05.2024

Zo všetkých inšpirovaných listov Novej Zmluvy Kresťanských-Gréckych Svätých Písiem, apoštol Pavol napísal viac ako polovicu – 14 z 27 inšpirovaných kníh! Tieto, ale i spolu s ostatnými 13-timi majú podoný význam pre nás, ako keď apoštol nám opísal význam 39 inšpirovaných kníh Starej Zmluvy alebo inšpirovaných Židovských-hebrejských Pisiem: “Všetko, čo [...]

Začiatok idei Nového Svetového Poriadku

10.05.2024

V roku 1910 sa skupina medzinárodných bankárov tajne stretla na malom ostrove pri pobreží Georgie, zvanom Jekyll. Ich plán: sformulovať program zničiť finančnú štruktúru Ameriky. Aby to urobili, oni presadil Woodrowa Wilsona do prezidentského úradu, ale v roku 1913 Woodrow Wilson podpísal zákon o federálnych rezervách, a ajfederálnu daň z príjmu. Roku 1921 títo [...]

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 127
Celková čítanosť: 250497x
Priemerná čítanosť článkov: 1972x

Autor blogu

Kategórie