Založ si blog

Žalospev pre dnešnú ľudskú spoločnosť!

V biblických dňoch sa žalospevy alebo trúchlospevy spievali za zosnulých priateľov, spustošené národy alebo zničené mestá. Biblická kniha Plač alebo Náreky Jeremiáša poskytuje inšpirovaný príklad takejto žalostnej kompozície. 

Pozostáva z piatich lyrických básní (v 5 kapitolách), v ktorých narieka nad zničením Jeruzalema v rukách Babylonu v roku 607 pred Kristom. Kniha uznáva, že Jehova spravodlivo potrestal Jeruzalem a Judsko za hriechy svojho ľudu. 

Zdôrazňuje tiež Božiu neporovnateľne hlbokú lásku, milujúcu nezaslúženú láskavosť milosrdenstvo, a i ukazuje, že Stvoriteľ Jehova je dobrý ku všetkým tým, ktorí v neho dúfajú a zároveň preukazujú vieru v jeho syna, Ježiša Krista! Malá ukážka: 

“Sion vystiera ruky, ale nemá nikoho, kto by ho utešil. Jehova vydal rozkaz všetkým okolitým nepriateľom, aby už povstali proti Jakobovi. Jeruzalem sa im zhnusil.” – Plač Jeremiáša 1:17. Je to smutné, ale v podobnej situácii sa dnes nachádza celé ľudstvo!

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

Ťažko rozoznateľné výroky odpadlíka SV!

05.04.2024

Nemohol som si odpustiť citovať “démonické” poznámky-odpovede autora knihy Sám Jehova sa stal Kráľom, mnohých podkastov, a aj článkov a jeho internetného fóra, kde veľmi ľstivým, skoro ale i nerozoznateľným slobodomurárskym štýlom, ktorý používajú predstavitelia SV, takzvaný (ešte dnes Kristom nezvolený) Verný a Rozvážny Otrok v Ježišovom druhom príchode: [...]

Učitelia v DE zakázali žiakom piť vodu!

18.03.2024

Desiatkam malých školákov v jednej progresivistickej škole v Nemecku bolo povedané, že nemôžu piť vodu, pretože by to mohlo uraziť moslimov, ktorí dodržiavajú pôsť počas aktuálne prebiehajúceho ramadánu! Médium NIUS v Nemecku, prinieslo túto správu, že piataci informovali svojich rodičov o tomto incidente po tom, čo sa dvaja učitelia v škole rozhodli nechať ich [...]

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 122
Celková čítanosť: 239436x
Priemerná čítanosť článkov: 1963x

Autor blogu

Kategórie