Založ si blog

Môže jednotlivec tvoriť niečo z ničoho?!

Zvážte si túto myšlienku: ‚V skutočnosti sa nič nové nevytvára. Osoba si niečo pamätá alebo stavia na predchádzajúcich znalostiach pridaním ďalšieho logického kroku v dlhom historickom procese. Prečo tieto tvrdenia? Pretože ak človek skutočne tvoril niečo nové, odkiaľ to vzišlo? Nemohlo to prísť odnikadiaľ! V určitom zmysle to už muselo tu byť‘!

To môže byť väčšinový názor, ale skutočnosť je celkom iná! Človek môže tvoriť niečo nové z ničoho! Pochádza to z jeho vlastnej predstavivosti! Pretože predstavivosť nie je vec. Nie je to ani žľaza, orgán alebo časť vedenia v mozgu. Ani to nepochádza z hmoty. Je to kvalita, nehmotná kvalita. Takže v tomto zmysle áno, jednotlivec dokáže tvoriť z ničoho!

Zapamätanie si a pridanie nového kroku k existujúcim predchádzajúcim znalostiam môže byť v niektorých prípadoch súčasťou procesu tvorenia, ale v každom prípade sa vyskytne novinka, ktorá je nová, predtým neexistujúca. Nedá sa to vysvetliť tvrdením, že to tam už bolo! To dráždi vedcov a materialistov na n-tý stupeň. 

Takže to ale ignorujú. Tvária sa, že rozumejú všetkému o predstavivosti. Ale nemajú tušenie. V skutočnosti, čím hlbšie skúmate pojem slobody, tým viac si uvedomujete, že tvorenie niečoho nového, ktoré sa nevyskytuje mimo úzkeho reťazca predchádzajúcich príčin a následkov, sú do značnej miery súčasťou toho, čo znamená sloboda. 

Pochopenie týchto faktorov by malo byť oslobodzujúce. A máme niekoľko ďalších javov, ktoré úzko súvisia s ‚tvorbou niečoho z ničoho‘. Sú spontánnym pohľadom a spontánnou invenciou jednotlivcov. Vyskytujú sa bleskovo, v okamihu. Nemožno ich zredukovať na „logické dôsledky v reťazci príčin a následkov“. Nedajú sa vôbec zjednodušiť. Je to predstavivosť človeka!

Ten najdôležitejší fakt predstavivosti je skutočnosť, ktorú objasňuje Biblia, ktorá na samom začiatku zaznamenala slová Stvoriteľa: “Urobme človeka na náš obraz”! A tak, ako Stvoriteľ začal tvoriť veci, ktoré predtým neexistovali, podľa svojej predstavivosti, podobne aj jeho pozemské deti majú schopnosť predstavivosti v umení, vo vede a vo vynaliezavosti!

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

Ťažko rozoznateľné výroky odpadlíka SV!

05.04.2024

Nemohol som si odpustiť citovať “démonické” poznámky-odpovede autora knihy Sám Jehova sa stal Kráľom, mnohých podkastov, a aj článkov a jeho internetného fóra, kde veľmi ľstivým, skoro ale i nerozoznateľným slobodomurárskym štýlom, ktorý používajú predstavitelia SV, takzvaný (ešte dnes Kristom nezvolený) Verný a Rozvážny Otrok v Ježišovom druhom príchode: [...]

Učitelia v DE zakázali žiakom piť vodu!

18.03.2024

Desiatkam malých školákov v jednej progresivistickej škole v Nemecku bolo povedané, že nemôžu piť vodu, pretože by to mohlo uraziť moslimov, ktorí dodržiavajú pôsť počas aktuálne prebiehajúceho ramadánu! Médium NIUS v Nemecku, prinieslo túto správu, že piataci informovali svojich rodičov o tomto incidente po tom, čo sa dvaja učitelia v škole rozhodli nechať ich [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 122
Celková čítanosť: 239694x
Priemerná čítanosť článkov: 1965x

Autor blogu

Kategórie