Založ si blog

Základné princípy učenia Abdrušina

Dielo Posolstvo Grálu predstavuje to čo si Oskar Ernst Bernhardt sám (umelecké meno nemeckého spisovateľa-filozofa Abdrušina) predstavil, ako ucelený obraz celého sveta, jeho stvorenia a zákonov, ktoré ho riadia, a miesta človeka v ňom. Zároveň je aj jeho praktickým usmernením pre človeka túžiaceho po Pravde, i po živote podľa Božej vôle. Autor diela Posolstvo Grálu sa neinšpiroval žiadnými inými inšpirovanými učeniami alebo náboženstvami, ale vychádzal z vlastného duchovného poznania. Tvrdil, že každý človek musí spoznať pravdu sám a prežiť ju v sebe, že rozumová učenosť nie je bránou k poznaniu…(citát z wikipédie).

Na druhej strane Ježiš Kristus nám zdôraznil dôležitý princíp poznania skutočnej Pravdy: “Nikto nemôže prísť ku mne, ak ho nepritiahne Otec, ktorý ma poslal, a ja ho vzkriesim v posledný deň. V Prorokoch je napísané: ‚Všetci budú vyučovaní Jehovom.’ Každý, kto počúva Otca a učí sa od neho, prichádza ku mne. Otca, samozrejme, nikto nevidel, okrem toho, ktorý prišiel od Boha. Ten Otca videl. Uisťujem vás: Kto verí, má večný život.” – Ján 6:44-47. Kľúč k poznaniu pravdy je Kristova modlitba: „Náš Otče v nebesiach, nech sa posvätí tvoje meno…” – Matúš 6:9.

Takže to nie sú ľudia, na ktorých záleží spoznanie Pravdy o stvorení a zmysle života, ako to učí Abdrušin, že “každý človek musí spoznať pravdu sám a prežiť ju v sebe”, ale od Stvoriteľa celého vesmíru a života na nebi aj na Zemi! Po svoje smrti a vzkriesení k životu Ježiš povedal: “Dostal som všetku moc v nebi a na zemi. Preto choďte a robte učeníkov z ľudí všetkých národov, krstite ich v mene Otca a Syna a svätého ducha a učte ich dodržiavať všetko, čo som vám prikázal. A ja budem s vami po všetky dni až do konca tohto usporiadania sveta.“ – Matúš 28:18-20.

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

Ťažko rozoznateľné výroky odpadlíka SV!

05.04.2024

Nemohol som si odpustiť citovať “démonické” poznámky-odpovede autora knihy Sám Jehova sa stal Kráľom, mnohých podkastov, a aj článkov a jeho internetného fóra, kde veľmi ľstivým, skoro ale i nerozoznateľným slobodomurárskym štýlom, ktorý používajú predstavitelia SV, takzvaný (ešte dnes Kristom nezvolený) Verný a Rozvážny Otrok v Ježišovom druhom príchode: [...]

Učitelia v DE zakázali žiakom piť vodu!

18.03.2024

Desiatkam malých školákov v jednej progresivistickej škole v Nemecku bolo povedané, že nemôžu piť vodu, pretože by to mohlo uraziť moslimov, ktorí dodržiavajú pôsť počas aktuálne prebiehajúceho ramadánu! Médium NIUS v Nemecku, prinieslo túto správu, že piataci informovali svojich rodičov o tomto incidente po tom, čo sa dvaja učitelia v škole rozhodli nechať ich [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 122
Celková čítanosť: 238934x
Priemerná čítanosť článkov: 1958x

Autor blogu

Kategórie