Založ si blog

Matematika dokazuje existenciu Boha!

Vedeli ste, že matematika je jedným z najpresvedčivejších dôkazov o Božej ruke pri stvorení? Väčšina z nás považuje za samozrejmosť, že matematika funguje! Niektorí dokoca predpokladajú, že matematika je len ľudský výmysel. Avšak okrem vývoja rôznych symbolov a systémov na reprezentovanie matematiky, človek v matematike NIKDY nič nevytvoril!

Matematické pravdy (ako 2 + 3 = 5) existovali dávno predtým, ako ich človek objavil. Napríklad 2 + 3 = 5 platilo na začiatku času rovnako ako dnes. Vskutku, bola by to pravda, aj keby nikdy neexistovali žiadne ľudské bytosti, aj keby nikdy neexistoval vesmír! Napriek tomu sú matematické zákony vo svojej podstate koncepčné!

Existujú a môžu existovať aj v prípadoch, keď sú mentálne počaté. Ako teda môže existovať konceptuálna entita, akou je matematika, predtým, než je nablízku niektorá myseľ, aby si to myslela a uvedomila? Odpoveď je, že matematika nie je produktom ľudskej mysle, ale skôr produktom mysle Boha Stvoriteľa.

Keďže Boh vždy existoval a myslel, aj matematické zákony sú večné, a existovali pred ľuďmi. Musíme sa zastaviť a povedať, že niet divu, že Biblia hovorí: “Už od stvorenia sveta je možné jasne vidieť jeho (Božie) neviditeľné vlastnosti.” – Rimanom 1:20. Matematika je tiež univerzálna, nehmotná a nemenná, pretože Boh sám je nehmotný a nemenný!

Nehanbia sa za úplatky od Big Farma!

12.06.2024

Prečo lekári bežne berú úplatky od farmaceutických firiem a ani sa za to nehanbia? Ak ste sa ale niekedy čudovali, prečo sa napríklad pri liečbe rakoviny používajú len určité farmaceutické produkty a metódy, odpoveď súvisí so skorumpovaným zdravotníckym systémom a lekármi, ktorí sú podplatení, aby presadzovali vysoko ziskové protokoly farmaceutického priemyslu. Nie je [...]

Keby apoštol Pavol písal svoje blogy

30.05.2024

Zo všetkých inšpirovaných listov Novej Zmluvy Kresťanských-Gréckych Svätých Písiem, apoštol Pavol napísal viac ako polovicu – 14 z 27 inšpirovaných kníh! Tieto, ale i spolu s ostatnými 13-timi majú podoný význam pre nás, ako keď apoštol nám opísal význam 39 inšpirovaných kníh Starej Zmluvy alebo inšpirovaných Židovských-hebrejských Pisiem: “Všetko, čo [...]

Začiatok idei Nového Svetového Poriadku

10.05.2024

V roku 1910 sa skupina medzinárodných bankárov tajne stretla na malom ostrove pri pobreží Georgie, zvanom Jekyll. Ich plán: sformulovať program zničiť finančnú štruktúru Ameriky. Aby to urobili, oni presadil Woodrowa Wilsona do prezidentského úradu, ale v roku 1913 Woodrow Wilson podpísal zákon o federálnych rezervách, a ajfederálnu daň z príjmu. Roku 1921 títo [...]

France Obit Delors

Francúzsky exprezident chce zachraňovať Macrona, ktorý ho vytlačil z Elyzejského paláca

17.06.2024 17:00

François Hollande bude kandidovať v predčasných parlamentných voľbách. Zdôrazňuje, že chce zabrániť krajnej pravici v nástupe k moci.

NR SR: Rokovanie 12. a 13. schôdze

Súdna rada nevidí dôvod na skrátené legislatívne konanie v prípade lex atentát

17.06.2024 16:39

Tzv. lex atentát schválila minulý týždeň vláda.

praha

Univerzita Karlova podá proti uzneseniu o odložení prípadu streľby sťažnosť

17.06.2024 16:11

UK navrhne úplné vyšetrenie všetkých súvislostí vlaňajšieho útoku na jej Filozofickej fakulte.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Taraba: Slovensko v Rade EÚ presadilo svoje záujmy pri ochrane medveďov

17.06.2024 15:55

Taraba informoval, že Európska komisia uznala nový slovenský zákon o eliminácii medveďov za kompatibilný s európskou legislatívou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 127
Celková čítanosť: 250601x
Priemerná čítanosť článkov: 1973x

Autor blogu

Kategórie