Založ si blog

Humor je nebezpečný pre demokraciu!

Podľa austrálskych vedcov Jordana McSwineyho a Kurt Sengula, humor a zároveň s ním zosmiešňovanie, je nebezpečené pre našu demokraciu! tvrdia austrálski vedci! Podľa ich vedeckej práce pod menom “Humor a zosmiešňovanie je nebezpečenstvom pre našu demokraciu”!

Podľa ich dokumentu vedci kriticky skúmajú používanie humoru a zosmiešňovania na podporu a normalizáciu krajne pravicových vylučujúcich diskurzov. Prostredníctvom kritickej kvalitatívnej štúdie minisérie Please Explain a jej série tridsiatich štyroch dokumentov!

Podľa tých 34 krátkych webových karikatúr produkovaných austrálskou, ale krajne pravicovou populistickou stranou Pauline Hanson’s strany One Nation. A na tom základe kritickej analýzy diskurzu a tematickej analýzy skúmame, ako sa humor používa na zmiernenie čoho?

Na artikulovaných vylučujúcich a nadradených myšlienok vrátane rasizmu, mizogýnie a queerfóbie. Naše zistenia naznačujú, že márnomyseľnosť a irónia online animovaného žánru funguje tak, že prekračuje hranice povedateľnej a hovorovej komunikácie!

Lenže tým môže byť obsah príjemnejší pre nekrajne pravicové publikum. Tvrdíme, že takéto strategické využitie vylučujúceho humoru je súčasťou až širšieho projektu krajne pravicového diskurzívneho mainstreamingu, ktorý súčasne legitimizuje každodenné prejavy vylúčenia.

Či vám to dá nejaký skutočne logický zmysel a zároveň aj praktický význam, to všetko ponecháme na vás, na váš osobný úsudok. Mimochodom, mnohým, ktorí ale čítajú podobné “vedecké práce” sa začína efektívne zdať, že ľudstvo už plne vkročili do 21-ého storočia absurdity!

Dr Kurt Sengul 
Jordan McSwiney

Poisťovne plánujú klimatické uzamknutia!

30.04.2024

Niektoré poisťovne menia svoje politiky pre korporácie a prerušenia podnikania, čo sa zdá byť v očakávaní vládnych blokád, pre klimatické zmeny, pod označením „udalosti počasia“. Zdá sa ale, že vláda sa toto leto pripravuje na nové blokády pod zámienkou klimatických zmien. A lenže sa už pripravujú na obmedzenie cestovania od začiatku do polovice júna. Tiež, že [...]

Skutočný dôvod existencie Strážnej Veže

28.04.2024

Koniec 19. Storočia bol charakterizovaný nárastom študentov Biblie vo forme mnohých skupín, očakávajúcich druhý príchod Ježiša Krista. Medzi nimi boli mnohé skupiny adventistov a evanjelikov devätnásteho storočia. V tom čase mali začiatok aj svedkovia Jehovoví, ale pod menom Študenti Biblie, vedení horlivým kresťanom pod menom Chase T. Russell, ktorý ich formoval do [...]

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

al-Džazíra

Netanjahuova vláda schválila ukončenie činnosti televízie Al-Džazíra v Izraeli

05.05.2024 12:54

atiaľ nie je jasné, kedy zákaz nadobudne platnosť a či je trvalý alebo dočasný.

Štefan Harabin

Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade. Danko áno

05.05.2024 12:42, aktualizované: 13:10

Migaľ podotkol, že ak by SNS trvala na tomto kandidátovi, v Hlase si k tomu budú musieť sadnúť.

Väzenie / Väznica / Cela /

Najviac väzňov v SR malo dokončené len úplné základné vzdelanie

05.05.2024 12:13

Celkovo sa v slovenských ústavoch k 31. decembru 2023 nachádzalo 8 305 odsúdených osôb a 1 419 obvinených osôb.

EU Dollar Euro Parity Explainer

Lídri susedných štátov svoje sľuby o eure nesplnili. Kedy Slováci prestanú platiť korunou, forintom a zlotým?

05.05.2024 11:27

Politici v Česku, Poľsku a Maďarsku mali ambiciózne plány s prijatím spoločnej európskej meny. Zostalo pri kvetnatých rečiach. Ako to vyzerá teraz?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 124
Celková čítanosť: 242254x
Priemerná čítanosť článkov: 1954x

Autor blogu

Kategórie