Založ si blog

Nehanbia sa za úplatky od Big Farma!

Prečo lekári bežne berú úplatky od farmaceutických firiem a ani sa za to nehanbia? Ak ste sa ale niekedy čudovali, prečo sa napríklad pri liečbe rakoviny používajú len určité farmaceutické produkty a metódy, odpoveď súvisí so skorumpovaným zdravotníckym systémom a lekármi, ktorí sú podplatení, aby presadzovali vysoko ziskové protokoly farmaceutického priemyslu.

Nie je žiadnym tajomstvom, že farmaceutický priemysel funguje za pomoci vydierania, no mnohí ľudia nevedia, že tomuto vydieraniu napomáhajú aj samotní lekári. Ale najmä akademickí lekári dostávajú od farmaceutických firiem desiatky miliónov dolárov ročne. Profesor Vinay Prasad hovorí, že výročné stretnutia Americkej spoločnosti klinickej onkológie (ASCO) nie sú ani tak o objektívnom hodnotení farmaceutickej vedy, ako skôr o marketingovej konferencii pre farmaceutické spoločnosti!

Niektorí lekári tvrdia, že bez týchto štedrých platieb, by nikdy nemohli financovať svoj výskum. A potom ďalšia výhovorka je: Ak nebudú prijímať platby, zostanú nedostatočne zaplatenými akademikmi s malým priestorom na rozšírenie oblasti vedy a medicíny. Tretí dôvod je chamtivosť! Nakoniec, jedna z najčastejších výhovoriek, ktoré kupovaní lekári uvádzajú, prečo berú peniaze od farmaceutických firiem, je, že to robia všetci ostatní, tak prečo nie aj oni?

Keby apoštol Pavol písal svoje blogy

30.05.2024

Zo všetkých inšpirovaných listov Novej Zmluvy Kresťanských-Gréckych Svätých Písiem, apoštol Pavol napísal viac ako polovicu – 14 z 27 inšpirovaných kníh! Tieto, ale i spolu s ostatnými 13-timi majú podoný význam pre nás, ako keď apoštol nám opísal význam 39 inšpirovaných kníh Starej Zmluvy alebo inšpirovaných Židovských-hebrejských Pisiem: “Všetko, čo [...]

Začiatok idei Nového Svetového Poriadku

10.05.2024

V roku 1910 sa skupina medzinárodných bankárov tajne stretla na malom ostrove pri pobreží Georgie, zvanom Jekyll. Ich plán: sformulovať program zničiť finančnú štruktúru Ameriky. Aby to urobili, oni presadil Woodrowa Wilsona do prezidentského úradu, ale v roku 1913 Woodrow Wilson podpísal zákon o federálnych rezervách, a ajfederálnu daň z príjmu. Roku 1921 títo [...]

Poisťovne plánujú klimatické uzamknutia!

30.04.2024

Niektoré poisťovne menia svoje politiky pre korporácie a prerušenia podnikania, čo sa zdá byť v očakávaní vládnych blokád, pre klimatické zmeny, pod označením „udalosti počasia“. Zdá sa ale, že vláda sa toto leto pripravuje na nové blokády pod zámienkou klimatických zmien. A lenže sa už pripravujú na obmedzenie cestovania od začiatku do polovice júna. Tiež, že [...]

Hory / Turistika /

Poľská turistka uviazla v ťažkom teréne vo Vysokých Tatrách, noc prečkala v horách

23.06.2024 20:05

Keďže 49-ročná žena disponovala vybavením na núdzové bivakovanie a po dohode s ňou, že je schopná prečkať noc v horách, záchrannú akciu odložili.

mimoriadne1, mim1, streľba, vražda, prepadnutie, zbraň, náboj, výstrel, nábojnica

V ruskom Dagestane sa strieľalo, horeli synagógy. Zomrelo šesť policajtov a pravoslávny kňaz

23.06.2024 18:28, aktualizované: 20:20

Dagestanský prezident Sergej Melikov uviedol, že neznámi útočníci sa útokmi v Derbente a Machačkale pokúsili destabilizovať situáciu v spoločnosti.

blesk. búrka

Silné búrky si počas víkendu vyžiadali v Poľsku najmenej troch zranených

23.06.2024 18:07

Záchranné zložky mali takmer 2 200 zásahov len v priebehu soboty, keď museli zasahovať pri zaplavených cestách či budovách.

Andrej Babiš

Prieskum: Júnové voľby v Česku by s výrazným náskokom vyhralo hnutie ANO

23.06.2024 15:40

Prieskum odhadol volebnú účasť na 59 percent.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 127
Celková čítanosť: 251314x
Priemerná čítanosť článkov: 1979x

Autor blogu

Kategórie