Založ si blog

Žalospev pre dnešnú ľudskú spoločnosť!

V biblických dňoch sa žalospevy alebo trúchlospevy spievali za zosnulých priateľov, spustošené národy alebo zničené mestá. Biblická kniha Plač alebo Náreky Jeremiáša poskytuje inšpirovaný príklad takejto žalostnej kompozície. 

Pozostáva z piatich lyrických básní (v 5 kapitolách), v ktorých narieka nad zničením Jeruzalema v rukách Babylonu v roku 607 pred Kristom. Kniha uznáva, že Jehova spravodlivo potrestal Jeruzalem a Judsko za hriechy svojho ľudu. 

Zdôrazňuje tiež Božiu neporovnateľne hlbokú lásku, milujúcu nezaslúženú láskavosť milosrdenstvo, a i ukazuje, že Stvoriteľ Jehova je dobrý ku všetkým tým, ktorí v neho dúfajú a zároveň preukazujú vieru v jeho syna, Ježiša Krista! Malá ukážka: 

“Sion vystiera ruky, ale nemá nikoho, kto by ho utešil. Jehova vydal rozkaz všetkým okolitým nepriateľom, aby už povstali proti Jakobovi. Jeruzalem sa im zhnusil.” – Plač Jeremiáša 1:17. Je to smutné, ale v podobnej situácii sa dnes nachádza celé ľudstvo!

Poisťovne plánujú klimatické uzamknutia!

30.04.2024

Niektoré poisťovne menia svoje politiky pre korporácie a prerušenia podnikania, čo sa zdá byť v očakávaní vládnych blokád, pre klimatické zmeny, pod označením „udalosti počasia“. Zdá sa ale, že vláda sa toto leto pripravuje na nové blokády pod zámienkou klimatických zmien. A lenže sa už pripravujú na obmedzenie cestovania od začiatku do polovice júna. Tiež, že [...]

Skutočný dôvod existencie Strážnej Veže

28.04.2024

Koniec 19. Storočia bol charakterizovaný nárastom študentov Biblie vo forme mnohých skupín, očakávajúcich druhý príchod Ježiša Krista. Medzi nimi boli mnohé skupiny adventistov a evanjelikov devätnásteho storočia. V tom čase mali začiatok aj svedkovia Jehovoví, ale pod menom Študenti Biblie, vedení horlivým kresťanom pod menom Chase T. Russell, ktorý ich formoval do [...]

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 124
Celková čítanosť: 242306x
Priemerná čítanosť článkov: 1954x

Autor blogu

Kategórie