Založ si blog

Môže jednotlivec tvoriť niečo z ničoho?!

Zvážte si túto myšlienku: ‚V skutočnosti sa nič nové nevytvára. Osoba si niečo pamätá alebo stavia na predchádzajúcich znalostiach pridaním ďalšieho logického kroku v dlhom historickom procese. Prečo tieto tvrdenia? Pretože ak človek skutočne tvoril niečo nové, odkiaľ to vzišlo? Nemohlo to prísť odnikadiaľ! V určitom zmysle to už muselo tu byť‘!

To môže byť väčšinový názor, ale skutočnosť je celkom iná! Človek môže tvoriť niečo nové z ničoho! Pochádza to z jeho vlastnej predstavivosti! Pretože predstavivosť nie je vec. Nie je to ani žľaza, orgán alebo časť vedenia v mozgu. Ani to nepochádza z hmoty. Je to kvalita, nehmotná kvalita. Takže v tomto zmysle áno, jednotlivec dokáže tvoriť z ničoho!

Zapamätanie si a pridanie nového kroku k existujúcim predchádzajúcim znalostiam môže byť v niektorých prípadoch súčasťou procesu tvorenia, ale v každom prípade sa vyskytne novinka, ktorá je nová, predtým neexistujúca. Nedá sa to vysvetliť tvrdením, že to tam už bolo! To dráždi vedcov a materialistov na n-tý stupeň. 

Takže to ale ignorujú. Tvária sa, že rozumejú všetkému o predstavivosti. Ale nemajú tušenie. V skutočnosti, čím hlbšie skúmate pojem slobody, tým viac si uvedomujete, že tvorenie niečoho nového, ktoré sa nevyskytuje mimo úzkeho reťazca predchádzajúcich príčin a následkov, sú do značnej miery súčasťou toho, čo znamená sloboda. 

Pochopenie týchto faktorov by malo byť oslobodzujúce. A máme niekoľko ďalších javov, ktoré úzko súvisia s ‚tvorbou niečoho z ničoho‘. Sú spontánnym pohľadom a spontánnou invenciou jednotlivcov. Vyskytujú sa bleskovo, v okamihu. Nemožno ich zredukovať na „logické dôsledky v reťazci príčin a následkov“. Nedajú sa vôbec zjednodušiť. Je to predstavivosť človeka!

Ten najdôležitejší fakt predstavivosti je skutočnosť, ktorú objasňuje Biblia, ktorá na samom začiatku zaznamenala slová Stvoriteľa: “Urobme človeka na náš obraz”! A tak, ako Stvoriteľ začal tvoriť veci, ktoré predtým neexistovali, podľa svojej predstavivosti, podobne aj jeho pozemské deti majú schopnosť predstavivosti v umení, vo vede a vo vynaliezavosti!

Poisťovne plánujú klimatické uzamknutia!

30.04.2024

Niektoré poisťovne menia svoje politiky pre korporácie a prerušenia podnikania, čo sa zdá byť v očakávaní vládnych blokád, pre klimatické zmeny, pod označením „udalosti počasia“. Zdá sa ale, že vláda sa toto leto pripravuje na nové blokády pod zámienkou klimatických zmien. A lenže sa už pripravujú na obmedzenie cestovania od začiatku do polovice júna. Tiež, že [...]

Skutočný dôvod existencie Strážnej Veže

28.04.2024

Koniec 19. Storočia bol charakterizovaný nárastom študentov Biblie vo forme mnohých skupín, očakávajúcich druhý príchod Ježiša Krista. Medzi nimi boli mnohé skupiny adventistov a evanjelikov devätnásteho storočia. V tom čase mali začiatok aj svedkovia Jehovoví, ale pod menom Študenti Biblie, vedení horlivým kresťanom pod menom Chase T. Russell, ktorý ich formoval do [...]

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

Kuba

Rusko verbuje do armády stovky Kubáncov, láka ich na vysoké platy a ruské pasy

05.05.2024 14:30

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa údajne pripojili k ruským ozbrojeným silám stovky Kubáncov, vyplýva z uniknutých dokumentov.

Ukrajina SR ČR Čaputová Pavel Návšteva

Prezidentka sa chystá na sklonku svojho mandátu navštíviť Ukrajinu

05.05.2024 14:00

Naznačila, že návšteva by mala obsahovať stretnutia s ukrajinským prezidentom, predsedom vlády a parlamentu.

USA, Ukrajina, tanky, Abrams, vojna

Tisíce vojakov zabíja rakovina. Môžu za to zbrane s ochudobneným uránom?

05.05.2024 14:00

Ochudobnený urán, ktorý je zložkou protitankových striel, u vojakov údajne spôsobuje nádorové ochorenia. Sporná munícia sa pritom stále využíva - aj vo vojne na Ukrajine.

al-Džazíra

Netanjahuova vláda schválila ukončenie činnosti televízie Al-Džazíra v Izraeli

05.05.2024 12:54, aktualizované: 13:18

Zatiaľ nie je jasné, kedy zákaz nadobudne platnosť a či je trvalý alebo dočasný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 124
Celková čítanosť: 242263x
Priemerná čítanosť článkov: 1954x

Autor blogu

Kategórie