Založ si blog

Nehanbia sa za úplatky od Big Farma!

Prečo lekári bežne berú úplatky od farmaceutických firiem a ani sa za to nehanbia? Ak ste sa ale niekedy čudovali, prečo sa napríklad pri liečbe rakoviny používajú len určité farmaceutické produkty a metódy, odpoveď súvisí so skorumpovaným zdravotníckym systémom a lekármi, ktorí sú podplatení, aby presadzovali vysoko ziskové protokoly farmaceutického priemyslu.

Nie je žiadnym tajomstvom, že farmaceutický priemysel funguje za pomoci vydierania, no mnohí ľudia nevedia, že tomuto vydieraniu napomáhajú aj samotní lekári. Ale najmä akademickí lekári dostávajú od farmaceutických firiem desiatky miliónov dolárov ročne. Profesor Vinay Prasad hovorí, že výročné stretnutia Americkej spoločnosti klinickej onkológie (ASCO) nie sú ani tak o objektívnom hodnotení farmaceutickej vedy, ako skôr o marketingovej konferencii pre farmaceutické spoločnosti!

Niektorí lekári tvrdia, že bez týchto štedrých platieb, by nikdy nemohli financovať svoj výskum. A potom ďalšia výhovorka je: Ak nebudú prijímať platby, zostanú nedostatočne zaplatenými akademikmi s malým priestorom na rozšírenie oblasti vedy a medicíny. Tretí dôvod je chamtivosť! Nakoniec, jedna z najčastejších výhovoriek, ktoré kupovaní lekári uvádzajú, prečo berú peniaze od farmaceutických firiem, je, že to robia všetci ostatní, tak prečo nie aj oni?

Nikto nezastaví zánik Ameriky a UK!

20.09.2024

Na vypočutí v Kongrese riaditeľ FBI, C A Wray potvrdil, že „terorizmus“ v USA je na vzostupe. Ale on hovorí len o hrozbách zo Stredného východu! Stúpenci Bidena však bránia otvorenú hranicu medzi Mexikom a Amerikou,, akoby to bol len náboženský imperatív! Stále sa o tom dnes píše, pretože je to VOJNA. Proti USA. Cudzia invázia. Umožnené americkými politikmi a ich [...]

Zakladateľ telegramu čelí popravnej čate!

28.08.2024

Zatiaľ čo zostarnuté deti z DNC, natlačené v chicagskom United Center vyťahovali a striekali na Birdbrain svoju značku strašidelnej radosti sľubujúcej im „slobodu“, lenže podľa ich pokynov cez monitor, vo Francúzsku zatkli zakladateľa popredného formátu slobodného prejavu – skutočne! – presadzovanie slobody prejavu, inak známy pre smrteľne dôverčivých ako [...]

Vlastníci Slovenských novín a médií

17.08.2024

Sme (domyslíte akúkoľvek spoločnosť) internetový denník (časopis), ktorý sa hlási k hodnotám slobody, i otvorenosti, vlastenectva, a hľadania pravdy. Neviaže sa tiež na žiadnu ideológiu ani žiadnu stranu, cení si tiež svoju nezávislosť od vplyvu či financií domácej alebo akejkoľvek zahraničnej (európskej alebo aj svetovej) vlády (kontroly alebo absolútnej [...]

Miloš Zeman, Robert Fico

Zeman vítal gratulantov k svojej osemdesiatke, medzi prvými boli Fico s Kaliňákom

28.09.2024 16:14

Bývalý český prezident Miloš Zeman, ktorý bol ako v Česku prvý zvolený v priamej voľbe, oslavuje v sobotu 80 rokov.

Medveď hnedý

Medveď behá v parku v Trenčianskych Tepliciach, upozorňuje polícia

28.09.2024 15:46

"V miestnom parku v Trenčianskych Tepliciach bol oznámený výskyt medveďa hnedého, ktorý mal vybehnúť z lesa do potoka," uvádza polícia.

nádcha, chrípka, choroba, prechladnutie, vreckovky, covid, muž

Nemocnice a lekári sa pripravujú na chrípkovú sezónu, situáciu zhoršuje covid. Kde sa dá zaočkovať a ako kombinovať vakcíny?

28.09.2024 15:00

V októbri sa "oficiálne" začína chrípková sezóna, ale nárast prípadov respiračných ochorení lekári a nemocnici evidujú už od začiatku septembra

Andrej Danko

Tomáš: Danko bude útočiť na Hlas, kým nedostane funkciu. SNS tvrdí, že len kritizuje Tomášovu zlú legislatívu

28.09.2024 14:50

Erik Tomáš označil stupňujúce sa útoky SNS smerom k Hlasu za dôsledok urazenosti Andreja Danka, že nedostal post predsedu NR SR.