Založ si blog

Vám nepatrí spoznať čas konca vekov!

Keď sa jeho učeníci a apoštoli pýtali na čas, kedy začne vládnuť ako Boží kráľ, Ježišova odpoveď v evanjélií apoštola Matúša znela: ‚Ten deň a hodinu nepozná nikto, ani anjeli v nebi, ani Syn, iba Otec’. – Matúš 24:36. Ale to povedal ešte pred svojou mučeníckou smrťou a vzkriesením! A pred vystúpením do nebies k svojmu Otcovi jeho slová na tú istú otázku už boli iné:

“Keď sa zhromaždili, spýtali sa ho: ‚Pane, obnovíš už v tomto čase kráľovstvo v Izraeli‘? On im odpovedal: ‚Nie je vašou vecou poznať časy alebo obdobia, ktoré určil Otec vo svojej právomoci. Ale keď na vás príde svätý duch, dostanete moc a budete mi svedkami v Jeruzaleme, v celej Judei a Samárii a až v najvzdialenejších končinách zeme’.“ – Skutky apoštolov 1:6-8.

Čo z týchto slov v dvoch rozličných situáciach môžeme pochopiť? Pred svojou obetnou smrťou a vzkriesením Ježiš nepoznal čas konca! Ale po jeho vzkriesení sitácia už mohla byť celkom iná! Ale jeho odpoveď bola mierená svojim učeníkom v prvom storočí, a tým nebol zjavený čas konca. Na druhej strane o jeho pomazaných bratoch v čase konca prorok Daniel hovorí:

“Tí, čo majú pochopenie, budú žiariť ako jas oblohy a tí, čo pomáhajú mnohým stať sa spravodlivými, budú žiariť ako hviezdy po celú večnosť. Ale ty, Daniel, uchovaj tie slová v tajnosti a zapečať knihu až do času konca. Mnohí ju budú dôkladne skúmať a pravého poznania pribudne.“ – Daniel 12:3, 4.

Z toho sa môžeme poučiť, že v pravom čase Stvoriteľ, Jehova Boh, cez svojho syna, Ježiša Krista, postupne vysvetlí nielen čas konca, ale všetko, čo je napísané v malom zvitku, ktorý dostal apoštol Ján od anjela, aby potom konal, čo mu bolo povedné: ‚Musíš znova prorokovať o ľuďoch, národoch, jazykoch a mnohých kráľoch’. – Zjavenie 10:11.

Celé Sväté Písmo pochádza od Boha …

13.07.2024

Celý verš v Biblii, kde sa táto veta nachádza v knihe 2. Timotejovi 3:16, ale celý inšpirovaný text už znie následovne: “Celé Písmo pochádza od Boha (je vdýchnuté Bohom Jehovom, čiže napísané pod vplyvom Božieho svätého ducha) je užitočné na vyučovanie, na karhanie, na nápravu všetkého a na výchovu k tomu, čo je správne, aby bol Boží človek celkom [...]

Nehanbia sa za úplatky od Big Farma!

12.06.2024

Prečo lekári bežne berú úplatky od farmaceutických firiem a ani sa za to nehanbia? Ak ste sa ale niekedy čudovali, prečo sa napríklad pri liečbe rakoviny používajú len určité farmaceutické produkty a metódy, odpoveď súvisí so skorumpovaným zdravotníckym systémom a lekármi, ktorí sú podplatení, aby presadzovali vysoko ziskové protokoly farmaceutického priemyslu. Nie je [...]

Keby apoštol Pavol písal svoje blogy

30.05.2024

Zo všetkých inšpirovaných listov Novej Zmluvy Kresťanských-Gréckych Svätých Písiem, apoštol Pavol napísal viac ako polovicu – 14 z 27 inšpirovaných kníh! Tieto, ale i spolu s ostatnými 13-timi majú podoný význam pre nás, ako keď apoštol nám opísal význam 39 inšpirovaných kníh Starej Zmluvy alebo inšpirovaných Židovských-hebrejských Pisiem: “Všetko, čo [...]

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 128
Celková čítanosť: 256458x
Priemerná čítanosť článkov: 2004x

Autor blogu

Kategórie