Založ si blog

Ester ako predobraz bratov Ježiša Krista!

Božie inšpirované (absolútne korektné a pravdivé) Slovo – Biblia, okrem nekonečného poučenia (Biblia bude večnou Knihou na vzdelanie ľudí žijúcich na tejto Zemi alebo aj na iných planétach v budúcnosti), obsahuje nespočetné (dodnes ich ešte nikto nespočítal) príklady prorockých (niekľko iných histortických významov) obrazov a predobrazov, ktoré majú hlboký duchovný význam hlavne pre všetkých ľudí žijúcich v dnešných posledných dňoch súčasného nespravodlivého systému vecí! Ale aplikujú len v prípade Božieho ľudu dnes zhromaždeného pod jeho osobným a významom jedinečným menom! Jeden z takých biblických prorockých predobrazov sa spomína v biblickej knihe pod menom Ester. V posledných veršoch štvrtej kapitoly sa môžeme dočítať o tejto veľmi významnej príhode v živote Ester:

“Vtedy Ester po Hatachovi odkázala Mardochejovi: ‚Všetci kráľovi sluhovia a obyvatelia kráľových provincií vedia, že ak niekto – muž alebo žena – vstúpi na vnútorné nádvorie, keď nie je zavolaný, platí iba jeden zákon: má byť usmrtený. Zostane nažive, iba ak k nemu kráľ vystrie zlaté žezlo. A ja som už 30 dní nebola zavolaná ku kráľovi‘. Keď Mardochej počul, čo povedala Ester, odpovedal jej: ‚Nemysli si, že ty jediná zo všetkých Židov unikneš, pretože si v kráľovom dome. Ak v tejto chvíli zostaneš ticho, úľava a oslobodenie príde Židom z iného zdroja, ale ty i s rodinou svojho otca zahyniete. A ktovie, či si kráľovské postavenie nedosiahla pre čas, ako je tento‘. A tak Ester odpovedala Mardochejovi: ‚Choď, zhromaždi všetkých Židov v Šušane a postite sa za mňa. Tri dni a tri noci nič nejedzte ani nepite. Aj ja sa budem so svojimi slúžkami postiť. Potom pôjdem ku kráľovi, hoci tým poruším zákon. A ak zahyniem, tak zahyniem‘. A tak Mardochej šiel a urobil všetko, čo mu Ester prikázala’.” – Ester 4:10-17.

Ester bola židovská sirota z kmeňa Benjamin, ktorej hebrejské meno bolo Hadassah (čo znamená ‘Myrta alebo večne zelený’). Bola potomkom spomedzi tých, ktorí boli deportovaní z Jeruzalema spolu s kráľom Jehojakinom (Jekoniášom) v roku 617 pred Kristom (Ez 2:5-7) Bola dcérou Abihaila, strýka Mardochea. Jej opatrovníkom bol jej starší bratranec Mordechaj, jeden z ‚kráľovských sluhov, ktorí boli v kráľovskej bráne‘ paláca v Šušane za vlády perzského kráľa Ahasvera (Xerxes I., v piatom storočí pred Kristom). Keď Ahasver zosadil svoju kráľovnú Vašti za neposlušnosť, prikázal zhromaždiť všetky krásne panny na obdobie špeciálnej masáže a starostlivosti o krásu, aby si kráľ vybral jednu, ktorá nahradí Vašti, za kráľovnú. Ester bola medzi tými, ktoré boli odvedení do kráľovského domu a zverení do starostlivosti Hegaia, opatrovníka žien. Na Mordechajov pokyn tajila, že je Židovka. Ester bola vybraná za kráľovnú v siedmom roku Ahasverovej vlády. Po celý čas udržiavala kontakt s Mordechajom podľa jeho rady. Keď Mordechaj odhalil sprisahanie proti kráľovi, hovorila v Mordochajovom mene kráľovi. — Ez 2:20, 22.

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

Ťažko rozoznateľné výroky odpadlíka SV!

05.04.2024

Nemohol som si odpustiť citovať “démonické” poznámky-odpovede autora knihy Sám Jehova sa stal Kráľom, mnohých podkastov, a aj článkov a jeho internetného fóra, kde veľmi ľstivým, skoro ale i nerozoznateľným slobodomurárskym štýlom, ktorý používajú predstavitelia SV, takzvaný (ešte dnes Kristom nezvolený) Verný a Rozvážny Otrok v Ježišovom druhom príchode: [...]

Učitelia v DE zakázali žiakom piť vodu!

18.03.2024

Desiatkam malých školákov v jednej progresivistickej škole v Nemecku bolo povedané, že nemôžu piť vodu, pretože by to mohlo uraziť moslimov, ktorí dodržiavajú pôsť počas aktuálne prebiehajúceho ramadánu! Médium NIUS v Nemecku, prinieslo túto správu, že piataci informovali svojich rodičov o tomto incidente po tom, čo sa dvaja učitelia v škole rozhodli nechať ich [...]

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 122
Celková čítanosť: 239407x
Priemerná čítanosť článkov: 1962x

Autor blogu

Kategórie