Založ si blog

Biblické pravdy kopírované spisovateľmi!

Zoberme si napríklad takého Jorgea Agustína Nicolása Ruiza de Santayana y Borrása, ktorý je v angličtine známy ako George Santayana. Bol to španielsky a americký filozof, esejista, básnik a prozaik. Santayana sa narodil v Španielsku a od svojich ôsmich rokov vyrastal a vzdelával sa v USA a identifikoval sa ako Američan, hoci vždy mal platný španielsky pas.

Medzi iným, je známy svojim (aj keď on nie je jediným filozofom alebo spisovateľom, básnikom alebo aj historikom, ktorý je známy týmto biblickým výrokom, aj keď v Biblii formulovaný iným spôsobom) výrokom: ‚Tí, ktorí sa odmietajú poučiť z histórie, sú predurčení si ju zopakovať’! Original tejto myšlienky nájdeme v biblickej knihe apoštola Pavla Rimanom:

“Všetko, čo bolo napísané predtým, bolo napísané na naše poučenie, aby sme vďaka svojej vytrvalosti a úteche, ktorú dáva Písmo, mali nádej.” – Rimanom 15:4. V tomto prípade apoštol mal na mysli nielen Písma Starého Zákona, ale aj knihy Nového Zákona napísané pod inšpiráciou Kristovými apoštolmi! A pravdaže na nás sa vzťahuje celé Písmo! Ako?

Môžeme odpovedať zase inšpirovanými slovami apoštola Pavla svojmu mladšiemu spolupracovníkovi Timotejovi: “Celé Písmo skutočne pochádza od Boha a je celé užitočné na vyučovanie, na karhanie, na nápravu všetkého, ale aj na výchovu k tomu, čo je správne, aby bol Boží človek veľmi spôsobilý, plne vyzbrojený ohľadne každého dobrého diela!” – 2 Timotejovi 3:16, 17.

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

Ťažko rozoznateľné výroky odpadlíka SV!

05.04.2024

Nemohol som si odpustiť citovať “démonické” poznámky-odpovede autora knihy Sám Jehova sa stal Kráľom, mnohých podkastov, a aj článkov a jeho internetného fóra, kde veľmi ľstivým, skoro ale i nerozoznateľným slobodomurárskym štýlom, ktorý používajú predstavitelia SV, takzvaný (ešte dnes Kristom nezvolený) Verný a Rozvážny Otrok v Ježišovom druhom príchode: [...]

Učitelia v DE zakázali žiakom piť vodu!

18.03.2024

Desiatkam malých školákov v jednej progresivistickej škole v Nemecku bolo povedané, že nemôžu piť vodu, pretože by to mohlo uraziť moslimov, ktorí dodržiavajú pôsť počas aktuálne prebiehajúceho ramadánu! Médium NIUS v Nemecku, prinieslo túto správu, že piataci informovali svojich rodičov o tomto incidente po tom, čo sa dvaja učitelia v škole rozhodli nechať ich [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 122
Celková čítanosť: 238637x
Priemerná čítanosť článkov: 1956x

Autor blogu

Kategórie