Založ si blog

Zosobnenie Božieho svätého ducha

V Božom Svätom Slove, Svätých Písmach alebo aj Božej inšpirovanej Knihe dnes už známej celosvetovo pod menom Biblia, nájdeme mnoh príkladov použitia symbolizmov, zosobnených výrazov, predobrazov a protiobrazov, potrebných poznať a porozumieť im, aby veriaca osoba bola schopná správne porozumieť jej Autorovi, Všemocnému Bohu aj Stvoriteľovi a Zvrchovanému Vládcovi celého vesmíru! Preto jeho syn povedal svojim apoštolom a učeníkom:

“Ešte vám mám toho veľa povedať, ale teraz to nemôžete zniesť. Ale keď príde on, duch pravdy, povedie vás, aby ste pochopili celú pravdu, lebo nebude hovoriť sám od seba, ale bude hovoriť to, čo počuje, a bude vám oznamovať, čo príde. Ten ma oslávi, lebo vám oznámi to, čo prijme odo mňa. Všetko, čo má Otec, patrí aj mne. Preto som povedal, že vám oznámi to, čo prijme odo mňa. O chvíľku ma už neuvidíte a o ďalšiu chvíľku ma uvidíte.“ – Ján 16:12-16.

On, duch pravdy, akoby sa jednalo o osobu, ktorá bude schopná vysvetliť a pochopiť Jehovovým uctievateľom Božiu pravdu, aby si mohli vybudovať pevnú vieru, ktorá i v konečnom dôsledku bude schopná ich zachrániť! Len malú skupinu 144 000 Jehovom vyvolených členov Kristovej nebeskej nevesty k nesmrteľnému životu v nebesiach a potom takzvanému Veľkému Zástupu, ktorý prežije Armagedon do večného života na rajskej Zemi!

A na nesprávnom pochopení biblických výrazov boli založené nespočetné náboženstvá, kresťanské, nekresťanské, a ešte viac iných filozofií, ktoré boli veriacimi v nich zmenené na rôzne organizované spoločenstvá ľudí po celom svete počas posledných niekoľko tisíc rokov ľudskej existencie, mnohé z nich fungujú ako náhrady za už ustanovené dnešné náboženstvá od samého začiatku ľudskej histórie! Na správne pochopenie Biblie je potrebný ten istý BOŽÍ DUCH PRAVDY!

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

Ťažko rozoznateľné výroky odpadlíka SV!

05.04.2024

Nemohol som si odpustiť citovať “démonické” poznámky-odpovede autora knihy Sám Jehova sa stal Kráľom, mnohých podkastov, a aj článkov a jeho internetného fóra, kde veľmi ľstivým, skoro ale i nerozoznateľným slobodomurárskym štýlom, ktorý používajú predstavitelia SV, takzvaný (ešte dnes Kristom nezvolený) Verný a Rozvážny Otrok v Ježišovom druhom príchode: [...]

Učitelia v DE zakázali žiakom piť vodu!

18.03.2024

Desiatkam malých školákov v jednej progresivistickej škole v Nemecku bolo povedané, že nemôžu piť vodu, pretože by to mohlo uraziť moslimov, ktorí dodržiavajú pôsť počas aktuálne prebiehajúceho ramadánu! Médium NIUS v Nemecku, prinieslo túto správu, že piataci informovali svojich rodičov o tomto incidente po tom, čo sa dvaja učitelia v škole rozhodli nechať ich [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 122
Celková čítanosť: 239765x
Priemerná čítanosť článkov: 1965x

Autor blogu

Kategórie