Založ si blog

Španielsko pokorilo svedkov Jehovových

Mimoriadna správa zo Španielska oznamuje, že pobočka Strážnej Veže prehrala súdny spor so Španielskym Združením Obetí Strážnej Veže (ŠZOSV)! Žalobca, ktorý je dnes španielska pobočka Jehovových svedkov, chcela, žiadala, aby bola internetová stránka odporcu https://victimasdetestigosdejehova.org stiahnutá z internetu! Chceli tiež, aby bola zrušená zákonná registrácia ŠZOSV!

A zároveň chceli, aby ŠZOSV a všetok jej „škodlivý obsah“ bol odstránený z internetu! Pobočka SV zo Španielska požadovala, aby nešírili komentáre a podobné diseminačné informácie, ktoré útočili na “Čestné Právo” náboženstva Jehovových svedkov! Ale ako kompenzáciu požadovali, aby im Asociácia obetí SV zaplatila škodu vo výške 25 000 eur.

Pobočka SV tiež požiadala súd, aby požadoval od odporcu, aby zverejnil výsledok rozhodnutia rozsudku na každej platforme, ktorú mala a používala na šírenie svojho „nezákonného zasahovania“, do „Čestného Práva“ organizácie SV. Ale na dôvažok, Organizácia Jehovových svedkov chcela, aby odporca ŠZOSV zaplatil všetky súdne trovy!

Argumentom, že náboženské vyznanie SJ predstavuje „kult“, súdny dvor vysvetlil, že publikácie Jehovových svedkov svedčia o nadmernej kontrole vykonávanej nad životmi svojich členov v záležitostiach, ktoré by moderná španielska spoločnosť považovala za pozitívne, ako napríklad vysokoškolské štúdium, vzťahy s ľuďmi rôzneho vierovyznania alebo ich nedostatok, sobáše ľudí s rôznym náboženským cítením ako znak pluralizmu a zdravého spolužitia!

Španielsky slovník definuje „kult“ ako „uzavreté spoločenstvo duchovnej povahy, čo vedie vodca, ktorý uplatňuje nad svojimi nasledovníkmi charizmatickú moc“, pričom charizmatická sila sa chápe aj ako „vnucujúca alebo indoktrinujúca moc“. Kľúčovým prvkom tejto definície je, že náboženská komunita je odrezaná od spoločnosti a jej členovia sú nútení jej vodcami poslúchať ich pravidlá, ich varovania a rady!

Súdny dvor tiež uznal argument organizácie, že ide o dobre známe a oficiálne uznané náboženstvo. Tento stav ich ale vôbec však nestavia mimo kritiky! V právnom systéme Španielska nie je nič, čo by chránilo náboženstvo pred pravdivou kritikou založenou na jeho vlastnom správaní voči jeho súčasným a bývalým členom. 74-stranový rozsudok bude čoskoro k dispozícii. Možno sa Organizácia rozhodne odvolať sa proti tomuto rozhodnutiu na Najvyšší súd EÚ. Ale to by potvrdilo to, čo hovoria Príslovia 4:19!

Poisťovne plánujú klimatické uzamknutia!

30.04.2024

Niektoré poisťovne menia svoje politiky pre korporácie a prerušenia podnikania, čo sa zdá byť v očakávaní vládnych blokád, pre klimatické zmeny, pod označením „udalosti počasia“. Zdá sa ale, že vláda sa toto leto pripravuje na nové blokády pod zámienkou klimatických zmien. A lenže sa už pripravujú na obmedzenie cestovania od začiatku do polovice júna. Tiež, že [...]

Skutočný dôvod existencie Strážnej Veže

28.04.2024

Koniec 19. Storočia bol charakterizovaný nárastom študentov Biblie vo forme mnohých skupín, očakávajúcich druhý príchod Ježiša Krista. Medzi nimi boli mnohé skupiny adventistov a evanjelikov devätnásteho storočia. V tom čase mali začiatok aj svedkovia Jehovoví, ale pod menom Študenti Biblie, vedení horlivým kresťanom pod menom Chase T. Russell, ktorý ich formoval do [...]

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 124
Celková čítanosť: 242275x
Priemerná čítanosť článkov: 1954x

Autor blogu

Kategórie