Založ si blog

Strážna Veža už neslávna celosvetovo!

Ten článok pojednáva o zisteniach vyšetrovania Jehovových svedkov v Aotearoa na Novom Zélande. Kráľovská vyšetrovacia komisia Abuse in Care (sexuálne zneužívanie v starostlivosti), ale vyšetruje zaobchádzanie s jednotlivcami v štátnej a náboženskej starostlivosti už viac ako päť rokov. Vydanie záverečnej správy bolo predĺžené, čiastočne kvôli právnemu úsiliu CCJW (pobočka svedkov) Australasia. 

Ako obvykle, organizácia sa stáva neslávne známou celosvetovo tým, že sa pokúša pozastaviť proces nahlasovania zneužitia. Sú tiež jedinou organizáciou založenou na viere, ktorá sa stále pokúsila odstrániť z prípadovej štúdie, ale neuspela! Počas tohto obdobia vyšetrovania sa zistilo, že Organizácia Jehovových svedkov mala významný vplyv na každodenný život svojich členov!

Významný alebo dokonca absolútny vplyv, vrátane toho, ako trávili čas, vzdelávali sa, ich osobné vzťahy alebo aký mali prístup k lekárskej liečbe. Tú ich vieru globálne vedie riadiaci orgán, ktorý má dnes už deviatich mužov so sídlom v New Yorku a hierarchia zahŕňa starších mužov, ktorí majú moc a autoritu v rámci kongregácií alebo lokálnych zborov, ktorých je vyše 100 000 so 100 pobočkami celosvetovo!

Nižšie je uvedená celá 64-stranová prípadová štúdia, ktorú si môžete prečítať tu:

Prípadová štúdia Kráľovskej vyšetrovacej komisie z júna 2024, Nový Zéland

Zakladateľ telegramu čelí popravnej čate!

28.08.2024

Zatiaľ čo zostarnuté deti z DNC, natlačené v chicagskom United Center vyťahovali a striekali na Birdbrain svoju značku strašidelnej radosti sľubujúcej im „slobodu“, lenže podľa ich pokynov cez monitor, vo Francúzsku zatkli zakladateľa popredného formátu slobodného prejavu – skutočne! – presadzovanie slobody prejavu, inak známy pre smrteľne dôverčivých ako [...]

Vlastníci Slovenských novín a médií

17.08.2024

Sme (domyslíte akúkoľvek spoločnosť) internetový denník (časopis), ktorý sa hlási k hodnotám slobody, i otvorenosti, vlastenectva, a hľadania pravdy. Neviaže sa tiež na žiadnu ideológiu ani žiadnu stranu, cení si tiež svoju nezávislosť od vplyvu či financií domácej alebo akejkoľvek zahraničnej (európskej alebo aj svetovej) vlády (kontroly alebo absolútnej [...]

Celé Sväté Písmo pochádza od Boha …

13.07.2024

Celý verš v Biblii, kde sa táto veta nachádza v knihe 2. Timotejovi 3:16, ale celý inšpirovaný text už znie následovne: “Celé Písmo pochádza od Boha (je vdýchnuté Bohom Jehovom, čiže napísané pod vplyvom Božieho svätého ducha) je užitočné na vyučovanie, na karhanie, na nápravu všetkého a na výchovu k tomu, čo je správne, aby bol Boží človek celkom [...]

izrael, hizballáh

Hizballáh v odvete vypustil rakety na sever Izraela, zranených nehlásia

08.09.2024 08:52

Išlo o odvetu za izraelský útok na juhu Libanonu, pri ktorom podľa úradov zahynuli traja libanonskí zdravotníci a ďalší dvaja sa zranili.

Edmundo González, Venezuela

Venezuelský opozičný kandidát González odletel do Španielska, chce tam azyl

08.09.2024 07:52

Venezuelský opozičný kandidát na prezidenta Edmundo González Urrutia, ktorý podľa opozície i niektorých krajín vyhral júlové voľby nad Nicolásom Madurou, opustil krajinu a odcestoval do Španielska, kde žiada o politický azyl.

Israel Palestinians

Pol milióna ľudí v uliciach Tel Avivu žiadalo dohodu o prepustení izraelských rukojemníkov

08.09.2024 07:09

Sobotňajším protestom predchádzal v pondelok generálny štrajk a minulú nedeľu demonštrácie v reakcii na nájdenie šiestich mŕtvych rukojemníkov.

Kentucky, streľba

Strelec na diaľnici v americkom Kentucky pálil do ľudí, viacerých postrelil

08.09.2024 06:25

Útočník v sobotu večer spustil paľbu na vozidlá idúce po diaľnici v americkom štáte Kentucky a postrelil najmenej štyri osoby.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 131
Celková čítanosť: 266357x
Priemerná čítanosť článkov: 2033x

Autor blogu

Kategórie