Založ si blog

Viera založená na presnom poznaní – 2

Niektorí ľudia si myslia, že viera znamená niečomu len tak slepo uveriť. Medzi takými ľuďmi bol aj jeden významný americký spisovateľ, s menom Mencken, ktorý sám raz označil vieru za ‚nelogické presvedčenie o nepravdepodobných udalostiach’!

Naproti tomu podľa Biblie viera nie je ani slepá, ani nelogická. Ale Biblia definuje vieru následovne, ako sme to už minule spomenuli v predchádzajúcom článku: ‚Viera je isté očakávanie vecí, v ktoré dúfame, zrejmý dôkaz skutočností, hoci ich nevidíme’ – Hebrejom 11:1.

Keďže existujú súčasne také rozdielne názory na vieru, zamyslime sa nad nasledujúcou informáciou. V čase písania biblickej knihy Hebrejom sa grécky výraz preložený ako ‚isté očakávanie‘ bežne používal v každodennom živote, ale hlavne v obchodovaní. 

Často sa vyskytoval v obchodných zmluvách, a vyjadroval myšlienku záruky budúceho vlastnenia niečoho. Preto jedno odborné dielo uvádza, že slová v Hebrejom 11:1 by sa dali preložiť: ‚Viera je vlastnícky doklad na veci, v ktoré sa dúfa’! Istota vlastníctva!

Skutočný dôvod existencie Strážnej Veže

28.04.2024

Koniec 19. Storočia bol charakterizovaný nárastom študentov Biblie vo forme mnohých skupín, očakávajúcich druhý príchod Ježiša Krista. Medzi nimi boli mnohé skupiny adventistov a evanjelikov devätnásteho storočia. V tom čase mali začiatok aj svedkovia Jehovoví, ale pod menom Študenti Biblie, vedení horlivým kresťanom pod menom Chase T. Russell, ktorý ich formoval do [...]

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

Ťažko rozoznateľné výroky odpadlíka SV!

05.04.2024

Nemohol som si odpustiť citovať “démonické” poznámky-odpovede autora knihy Sám Jehova sa stal Kráľom, mnohých podkastov, a aj článkov a jeho internetného fóra, kde veľmi ľstivým, skoro ale i nerozoznateľným slobodomurárskym štýlom, ktorý používajú predstavitelia SV, takzvaný (ešte dnes Kristom nezvolený) Verný a Rozvážny Otrok v Ježišovom druhom príchode: [...]

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, kedy bude musieť ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas) čeliť achillovej päte rezortu - nemocnicou Rázsochy.

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42, aktualizované: 17:24

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 123
Celková čítanosť: 240786x
Priemerná čítanosť článkov: 1958x

Autor blogu

Kategórie