Založ si blog

Biblické pravdy kopírované spisovateľmi!

Zoberme si napríklad takého Jorgea Agustína Nicolása Ruiza de Santayana y Borrása, ktorý je v angličtine známy ako George Santayana. Bol to španielsky a americký filozof, esejista, básnik a prozaik. Santayana sa narodil v Španielsku a od svojich ôsmich rokov vyrastal a vzdelával sa v USA a identifikoval sa ako Američan, hoci vždy mal platný španielsky pas.

Medzi iným, je známy svojim (aj keď on nie je jediným filozofom alebo spisovateľom, básnikom alebo aj historikom, ktorý je známy týmto biblickým výrokom, aj keď v Biblii formulovaný iným spôsobom) výrokom: ‚Tí, ktorí sa odmietajú poučiť z histórie, sú predurčení si ju zopakovať’! Original tejto myšlienky nájdeme v biblickej knihe apoštola Pavla Rimanom:

“Všetko, čo bolo napísané predtým, bolo napísané na naše poučenie, aby sme vďaka svojej vytrvalosti a úteche, ktorú dáva Písmo, mali nádej.” – Rimanom 15:4. V tomto prípade apoštol mal na mysli nielen Písma Starého Zákona, ale aj knihy Nového Zákona napísané pod inšpiráciou Kristovými apoštolmi! A pravdaže na nás sa vzťahuje celé Písmo! Ako?

Môžeme odpovedať zase inšpirovanými slovami apoštola Pavla svojmu mladšiemu spolupracovníkovi Timotejovi: “Celé Písmo skutočne pochádza od Boha a je celé užitočné na vyučovanie, na karhanie, na nápravu všetkého, ale aj na výchovu k tomu, čo je správne, aby bol Boží človek veľmi spôsobilý, plne vyzbrojený ohľadne každého dobrého diela!” – 2 Timotejovi 3:16, 17.

Poisťovne plánujú klimatické uzamknutia!

30.04.2024

Niektoré poisťovne menia svoje politiky pre korporácie a prerušenia podnikania, čo sa zdá byť v očakávaní vládnych blokád, pre klimatické zmeny, pod označením „udalosti počasia“. Zdá sa ale, že vláda sa toto leto pripravuje na nové blokády pod zámienkou klimatických zmien. A lenže sa už pripravujú na obmedzenie cestovania od začiatku do polovice júna. Tiež, že [...]

Skutočný dôvod existencie Strážnej Veže

28.04.2024

Koniec 19. Storočia bol charakterizovaný nárastom študentov Biblie vo forme mnohých skupín, očakávajúcich druhý príchod Ježiša Krista. Medzi nimi boli mnohé skupiny adventistov a evanjelikov devätnásteho storočia. V tom čase mali začiatok aj svedkovia Jehovoví, ale pod menom Študenti Biblie, vedení horlivým kresťanom pod menom Chase T. Russell, ktorý ich formoval do [...]

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

Sýria, Maar an-Numán, nemocnica, lekári bez hraníc

Rusko zbombardovalo nemocnicu v Sýrii, obviňujú krajinu príbuzní obetí aj vyšetrovatelia OSN

02.05.2024 12:46

Vyšetrovatelia OSN Rusko niekoľkokrát obvinili z páchania vojnových zločinov v Sýrii.

Ján Mazák

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z funkcií členov Súdnej rady SR

02.05.2024 12:38

Opozícia i odvolávaní členovia to namietali.

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 124
Celková čítanosť: 241820x
Priemerná čítanosť článkov: 1950x

Autor blogu

Kategórie