Založ si blog

Zosobnenie Božieho svätého ducha

V Božom Svätom Slove, Svätých Písmach alebo aj Božej inšpirovanej Knihe dnes už známej celosvetovo pod menom Biblia, nájdeme mnoh príkladov použitia symbolizmov, zosobnených výrazov, predobrazov a protiobrazov, potrebných poznať a porozumieť im, aby veriaca osoba bola schopná správne porozumieť jej Autorovi, Všemocnému Bohu aj Stvoriteľovi a Zvrchovanému Vládcovi celého vesmíru! Preto jeho syn povedal svojim apoštolom a učeníkom:

“Ešte vám mám toho veľa povedať, ale teraz to nemôžete zniesť. Ale keď príde on, duch pravdy, povedie vás, aby ste pochopili celú pravdu, lebo nebude hovoriť sám od seba, ale bude hovoriť to, čo počuje, a bude vám oznamovať, čo príde. Ten ma oslávi, lebo vám oznámi to, čo prijme odo mňa. Všetko, čo má Otec, patrí aj mne. Preto som povedal, že vám oznámi to, čo prijme odo mňa. O chvíľku ma už neuvidíte a o ďalšiu chvíľku ma uvidíte.“ – Ján 16:12-16.

On, duch pravdy, akoby sa jednalo o osobu, ktorá bude schopná vysvetliť a pochopiť Jehovovým uctievateľom Božiu pravdu, aby si mohli vybudovať pevnú vieru, ktorá i v konečnom dôsledku bude schopná ich zachrániť! Len malú skupinu 144 000 Jehovom vyvolených členov Kristovej nebeskej nevesty k nesmrteľnému životu v nebesiach a potom takzvanému Veľkému Zástupu, ktorý prežije Armagedon do večného života na rajskej Zemi!

A na nesprávnom pochopení biblických výrazov boli založené nespočetné náboženstvá, kresťanské, nekresťanské, a ešte viac iných filozofií, ktoré boli veriacimi v nich zmenené na rôzne organizované spoločenstvá ľudí po celom svete počas posledných niekoľko tisíc rokov ľudskej existencie, mnohé z nich fungujú ako náhrady za už ustanovené dnešné náboženstvá od samého začiatku ľudskej histórie! Na správne pochopenie Biblie je potrebný ten istý BOŽÍ DUCH PRAVDY!

Poisťovne plánujú klimatické uzamknutia!

30.04.2024

Niektoré poisťovne menia svoje politiky pre korporácie a prerušenia podnikania, čo sa zdá byť v očakávaní vládnych blokád, pre klimatické zmeny, pod označením „udalosti počasia“. Zdá sa ale, že vláda sa toto leto pripravuje na nové blokády pod zámienkou klimatických zmien. A lenže sa už pripravujú na obmedzenie cestovania od začiatku do polovice júna. Tiež, že [...]

Skutočný dôvod existencie Strážnej Veže

28.04.2024

Koniec 19. Storočia bol charakterizovaný nárastom študentov Biblie vo forme mnohých skupín, očakávajúcich druhý príchod Ježiša Krista. Medzi nimi boli mnohé skupiny adventistov a evanjelikov devätnásteho storočia. V tom čase mali začiatok aj svedkovia Jehovoví, ale pod menom Študenti Biblie, vedení horlivým kresťanom pod menom Chase T. Russell, ktorý ich formoval do [...]

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 124
Celková čítanosť: 242712x
Priemerná čítanosť článkov: 1957x

Autor blogu

Kategórie