Založ si blog

Adam – vzdelaný vedec a spisovateľ

A môžeme pridať ešte jeden prívlastok – dokonalý! Nie, Adam nebol stvorený taký. Bol ale stvorený ako dokonalý pozemský Boží syn, s dokonalou schopnosťou stať sa takým vzdelaným vedcom a spisovateľom! 

Ako dôkaz jeho vedeckej schopnosti môžeme dať jeho úspešné dokončenie prvej úlohy od jeho nebeského Otca, Jehovu Boha a Zvrchovaného Stvoriteľa a Absolútneho Vládcu celého vesmíru! Potom Boh povedal:

“Urobme človeka na svoj obraz, aby sa nám podobal. Nech vládne nad morskými rybami, nebeským vtáctvom, domácimi zvieratami a všetkými plazmi, ktoré sa pohybujú po zemi. Nech vládne nad celou zemou.“ – 1. Mojžišova 1:26.

Jasné, že Jehova Boh o Adamovi hovoril so svojim nebeským synom Michaelom, ktorý štyri tisíc rokov potom sa predstavil ľudstvu ako dokonalý muž menom Ježiš Kristus, syn tesára Jozefa v Nazarete. Potom Jehova povedal:

“A Boh Jehova vytvoril zo zeme všetky divé zvieratá a všetko nebeské vtáctvo a privádzal ich k človeku, aby videl, ako ich nazve. Každý živý tvor sa mal volať tak, ako ho človek nazve.” – 1. Mojžišova 2:19.

Tu preukázal Adam ako dokonalý Boží syn vedecké schopnosti tak, že dal opisné mená všetkým zvieratám, vtákom a rybám. Je veľmi pravdepodobné, že táto vedecká úloha mu mohla trvať aj celých 40 rokov! O Adamovi ako spisovateľovi, Mojžiš napísal:

“Toto je záznam (kniha) o Adamovom potomstve. Keď Boh stvoril Adama, utvoril ho na svoju podobu. Stvoril ich ako muža a ženu. V deň, keď ich stvoril, ich požehnal a dal im meno Človek (ľudstvo).” – 1. Mojžišova 5:1, 2.

Nehanbia sa za úplatky od Big Farma!

12.06.2024

Prečo lekári bežne berú úplatky od farmaceutických firiem a ani sa za to nehanbia? Ak ste sa ale niekedy čudovali, prečo sa napríklad pri liečbe rakoviny používajú len určité farmaceutické produkty a metódy, odpoveď súvisí so skorumpovaným zdravotníckym systémom a lekármi, ktorí sú podplatení, aby presadzovali vysoko ziskové protokoly farmaceutického priemyslu. Nie je [...]

Keby apoštol Pavol písal svoje blogy

30.05.2024

Zo všetkých inšpirovaných listov Novej Zmluvy Kresťanských-Gréckych Svätých Písiem, apoštol Pavol napísal viac ako polovicu – 14 z 27 inšpirovaných kníh! Tieto, ale i spolu s ostatnými 13-timi majú podoný význam pre nás, ako keď apoštol nám opísal význam 39 inšpirovaných kníh Starej Zmluvy alebo inšpirovaných Židovských-hebrejských Pisiem: “Všetko, čo [...]

Začiatok idei Nového Svetového Poriadku

10.05.2024

V roku 1910 sa skupina medzinárodných bankárov tajne stretla na malom ostrove pri pobreží Georgie, zvanom Jekyll. Ich plán: sformulovať program zničiť finančnú štruktúru Ameriky. Aby to urobili, oni presadil Woodrowa Wilsona do prezidentského úradu, ale v roku 1913 Woodrow Wilson podpísal zákon o federálnych rezervách, a ajfederálnu daň z príjmu. Roku 1921 títo [...]

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.

Valko

V kauze vraždy advokáta Valka ešte nie je vytýčený hlavný termín pojednávania

16.06.2024 10:36

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka stále nie je na Mestskom súde Bratislava I známy termín hlavného pojednávania.

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

Izrael, Palestína, Pásmo Gazy

Izrael pozastaví každý deň boje na 11 hodín. Majú to byť 'taktické' prestávky na uľahčenie humanitárnej pomoci

16.06.2024 08:11

Izraelská armáda v časti južného Pásma Gazy každý deň na 11 hodín pozastaví vojenské operácie, aby uľahčila dodávky humanitárnej pomoci.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 127
Celková čítanosť: 250493x
Priemerná čítanosť článkov: 1972x

Autor blogu

Kategórie