Založ si blog

Prenasledovaní pre meno Ježiša Krista!

Apoštol Peter pod inšpiráciou napísal Kresťanskému zboru v 1. storočí tieto varovné a zároveň aj povzbudivé slová: “Ale keď vás urážajú (alebo vás prenasledujú) pre Kristovo meno, ste šťastní, lebo je na vás duch slávy, Boží duch.” – 1. Petra 4:14.

Od samého začiatku svojej služby bol Ježiš Kristus prenasledovaný Židmi, dokonca aj jeho vlastnými obyvateľmi v Nazarete. Ale všetko sa to začalo krátko po tom, ako bol pokrstený. A keď ho duch priviedol späť do Galiley, Ježiš sa ujal svojej služby, učil v ich synagógach a uzdravoval. Potom vstal v synagóge v Nazarete a čítal zo zvitku Izaiáša a oznámil, že on je ten predpovedaný Mesiáš. Potom im vysvetlil, že nebude medzi nimi vykonávať žiadne mocné skutky pre ich nedostatok viery! A vtedy ho Židia prepadli a pokúsili sa ho zhodiť z neďalekého útesu!

Neskôr, keď Ježiš išiel do Jeruzalema, vysvetlil tamojším neveriacim Židom, že dôvod, prečo ho nemohli počúvať, bol ten, že boli pod vplyvom Diabla, a želali si konať jeho vôľu. Rovnaký satanský duch preniká moderným svetom aj dnes. Nezáleží na tom, či ľudia neveria v existenciu Satana. Diablov vplyv je taký všadeprítomný ako samotný vzduch, ktorý dýchame. Preto apoštol Pavol hovoril o Diablovi ako o “vládcovi, ktorý má moc nad vzduchom – duchom, ktorý teraz pôsobí v neposlušných synoch.” -Efezanom 2:2.

Prirodzene, ak je niekto pod autoritou Satana Diabla, bude sa stavať proti tým, ktorí poslúchajú Ježiša Krista. Lenže napriek tomu je Jehova Boh zjavne oveľa mocnejší ako Satan. Synom neposlušnosti je teda dovolené, aby prenasledovali svedkov len s Božím dovolením. Preto pri príležitosti, keď sa Nazarejci pokúšali zhodiť Ježiša z priepasti, správa hovorí, že prešiel ich stredom, zjavne pod mocou Jehovovho ducha. Pretože to ešte nebol čas na jeho usmrtenie! Prišiel však čas, keď mu Boh vzal jeho ochranného ducha. Preto Ježiš povedal Židom:

Kým som bol deň čo deň u vás v chráme, nevložili ste na mňa ruky. Ale toto je vaša hodina a autorita temnoty.” (Lukáš 22:53).Táto „hodina“ prišla k veľkonočnému stolu, keď Satan vstúpil do Judáša, čo spustilo udalosti, ktoré viedli k zatknutiu Ježiša, a jeho súdu a smrti z rúk vražedných Židov a rímskych autorít. V dnešnej modernej dobe boli Jehovovi svedkovia Jehovoví určite prenasledovaní zo strany civilných autorít, aj ich náboženských patrónov, ako aj zo strany ľudí, ktorí sú s nami spojení, rodina, priatelia alebo dokonca spolupracovníci! Je to preto, že prichádza podobná hodina autority temnoty:

“Pretože si zachoval slovo o mojej vytrvalosti, ochránim ťa v tej ťažkej hodine skúšky, ktorá má prísť na celý svet, aby boli obyvatelia zeme vyskúšaní, ktorá prichádza na celý svet.” – Zjavenie 3:10. Všetky dôkazy poukazujú na to, že blízkosť tejto biblickej hodiny skúšky pre celý svet je dnes bezprostredne pre nami!

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

Ťažko rozoznateľné výroky odpadlíka SV!

05.04.2024

Nemohol som si odpustiť citovať “démonické” poznámky-odpovede autora knihy Sám Jehova sa stal Kráľom, mnohých podkastov, a aj článkov a jeho internetného fóra, kde veľmi ľstivým, skoro ale i nerozoznateľným slobodomurárskym štýlom, ktorý používajú predstavitelia SV, takzvaný (ešte dnes Kristom nezvolený) Verný a Rozvážny Otrok v Ježišovom druhom príchode: [...]

Učitelia v DE zakázali žiakom piť vodu!

18.03.2024

Desiatkam malých školákov v jednej progresivistickej škole v Nemecku bolo povedané, že nemôžu piť vodu, pretože by to mohlo uraziť moslimov, ktorí dodržiavajú pôsť počas aktuálne prebiehajúceho ramadánu! Médium NIUS v Nemecku, prinieslo túto správu, že piataci informovali svojich rodičov o tomto incidente po tom, čo sa dvaja učitelia v škole rozhodli nechať ich [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 122
Celková čítanosť: 239337x
Priemerná čítanosť článkov: 1962x

Autor blogu

Kategórie