Založ si blog

Psychológia tvorenia masového vnímania

Technika gaslightingu* má, samozrejme, pre dnešok veľký význam, lebo sa využíva v celosvetovom meradle, ktoré nemá v histórii obdobu! Dnes žijeme vo svete, kde miera dezinformácií a otvoreného klamstva dosiahla taký stav, že možno vôbec po prvý raz vidíme, že väčšina sveta začína spochybňovať svoju vlastnú a okolitú úroveň zdravého rozumu!

Táto vedecká diktatúra by sa viedla na viacerých frontoch. Jedným z týchto kľúčových frontov bol britský psychiater, menom William Sargant, ktorý je jedným zo zakladateľov moderných techník „ovládania mysle“ na Západe, s napojením na britskú spravodajskú službu a Tavistock Institute, ktoré by ovplyvňovali CIA a americkú armádu prostredníctvom program MK Ultra. 

Sargant tiež úzko komunikoval s Aldousom Huxleym a vo svojich knihách sa na Aldousa mnohokrát odvoláva, na jeden z týchto odkazov sa čoskoro pozrieme. A Sargant bol tiež poradcom pre neslávne známu prácu Ewena Camerona s LSD na McGill University, čo bola financovaná cez CIA.  

Sargant vysvetľuje svoj dôvod pri štúdiu a používaní foriem „ovládania mysle“ u svojich pacientov, ktorými boli predovšetkým britskí vojaci, ale ktorí boli počas druhej svetovej vojny poslaní späť z bojiska, vrátili s rôznymi formami „psychózy“, ako jediný spôsob rehabilitácie. extrémne formy PTSD (posttraumatická stresová porucha)

* – gaslighting je hovorový výraz, voľne definovaný ako manipulácia s niekým, aby spochybňoval jeho vlastné vnímanie reality. Výraz, ktorý je odvodený od názvu filmu Gaslight z roku 1944, sa stal populárnym v polovici 10. rokov 20. storočia. Merriam Webster uvádza klamanie vlastnej pamäti, vnímanie reality alebo duševnú stabilitu.

Poisťovne plánujú klimatické uzamknutia!

30.04.2024

Niektoré poisťovne menia svoje politiky pre korporácie a prerušenia podnikania, čo sa zdá byť v očakávaní vládnych blokád, pre klimatické zmeny, pod označením „udalosti počasia“. Zdá sa ale, že vláda sa toto leto pripravuje na nové blokády pod zámienkou klimatických zmien. A lenže sa už pripravujú na obmedzenie cestovania od začiatku do polovice júna. Tiež, že [...]

Skutočný dôvod existencie Strážnej Veže

28.04.2024

Koniec 19. Storočia bol charakterizovaný nárastom študentov Biblie vo forme mnohých skupín, očakávajúcich druhý príchod Ježiša Krista. Medzi nimi boli mnohé skupiny adventistov a evanjelikov devätnásteho storočia. V tom čase mali začiatok aj svedkovia Jehovoví, ale pod menom Študenti Biblie, vedení horlivým kresťanom pod menom Chase T. Russell, ktorý ich formoval do [...]

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 124
Celková čítanosť: 241968x
Priemerná čítanosť článkov: 1951x

Autor blogu

Kategórie