Založ si blog

Ľudia – miloval som vás – bdejte!

Tieto sú slávne slová Českého spisovateľa Juliúsa Fučíka, novinára, kritika, spisovateľa, aktívneho člena Komunistickej strany Československa a zároveň tiež súčasťou popredia protinacistického odboja. V roku 1943 ho uväznili, mučili a popravili Nacisti. Lenže veľmi zaujímavé na tom všetkom je, že napriek tomu, že bol presvedčený komunista, v jeho rozlúčkovom dopise citoval biblické inšpirované slová Ježiša Krista v evanjéliu Marka:

“Ten deň a hodinu nepozná nikto, ani anjeli v nebi, ani Syn, iba Otec. Dávajte pozor a bdejte, lebo neviete, kedy príde určený čas. Je to tak, ako keď človek odcestuje do cudziny a svoj dom dá na starosť svojim otrokom. Každému určí prácu a vrátnikovi prikáže, aby bdel. Preto bdejte, lebo neviete, kedy príde pán domu, či večer, alebo aj o polnoci, či pred svitaním, alebo skoro ráno, aby vás nenašiel spať, keď nečakane príde. Čo hovorím vám, hovorím všetkým: Bdejte!“ – Marek 13:32 – 37.

Skutočný dôvod existencie Strážnej Veže

28.04.2024

Koniec 19. Storočia bol charakterizovaný nárastom študentov Biblie vo forme mnohých skupín, očakávajúcich druhý príchod Ježiša Krista. Medzi nimi boli mnohé skupiny adventistov a evanjelikov devätnásteho storočia. V tom čase mali začiatok aj svedkovia Jehovoví, ale pod menom Študenti Biblie, vedení horlivým kresťanom pod menom Chase T. Russell, ktorý ich formoval do [...]

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

Ťažko rozoznateľné výroky odpadlíka SV!

05.04.2024

Nemohol som si odpustiť citovať “démonické” poznámky-odpovede autora knihy Sám Jehova sa stal Kráľom, mnohých podkastov, a aj článkov a jeho internetného fóra, kde veľmi ľstivým, skoro ale i nerozoznateľným slobodomurárskym štýlom, ktorý používajú predstavitelia SV, takzvaný (ešte dnes Kristom nezvolený) Verný a Rozvážny Otrok v Ježišovom druhom príchode: [...]

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 123
Celková čítanosť: 240720x
Priemerná čítanosť článkov: 1957x

Autor blogu

Kategórie