Založ si blog

Apoštol Ján – predobraz bratov Krista!

Okolo roku 96 n.l apoštol Ján bol inšpirovaný napísať poslednú knihu Biblie – Zjavenie. Napísal ju v čase, keď bol na ostrove Patmos v Stredozemnom mori, na západ od dnešného Turecka. Alebo ako to on opísal videnie, sám apoštol, pod inšpiráciou, takto:

“Ja, Ján, váš brat, ktorý ako nasledovník Ježiša vytrváva v súžení tak ako vy a bude mať s vami účasť na kráľovstve, som bol na ostrove Patmos, lebo som hovoril o Bohu a vydával svedectvo o Ježišovi.” – Zjavenie 1:9. 

Ostrov Patmos, na ktorom bol apoštol Ján uväznený, podľa dostupných zdrojov, ako grécky výraz môže mať niekoľko významov. Medzi nich patria: smrteľný, moje zabitie alebo aj byť šliapaný alebo pošliapaný, ale podľa kontextu, v ktorom sa vyskytuje.  

Tieto výrazy presne opisujú situáciu, v ktorej sa dnes nachádza väčšina pomazaných bratov a sestier Ježiša Krista a duchovných adoptovaných detí Jehovu Boha. Ocitli sa v takzvanom väzení alebo izolácii z hľadiska väčšiny uctievaleľov Všemohúceho Boha!

Napriek tomu, tak ako apoštol Ján, i oni dnes dostávajú od svojho láskavého nebeského Otca videnia alebo hlbšie pochopenie významu starovekých proroctiev, ale aj poznanie a pochopenie dnešnej situácie z hľadiska toku času, v ktorom sa dnes nachádzame!

Poisťovne plánujú klimatické uzamknutia!

30.04.2024

Niektoré poisťovne menia svoje politiky pre korporácie a prerušenia podnikania, čo sa zdá byť v očakávaní vládnych blokád, pre klimatické zmeny, pod označením „udalosti počasia“. Zdá sa ale, že vláda sa toto leto pripravuje na nové blokády pod zámienkou klimatických zmien. A lenže sa už pripravujú na obmedzenie cestovania od začiatku do polovice júna. Tiež, že [...]

Skutočný dôvod existencie Strážnej Veže

28.04.2024

Koniec 19. Storočia bol charakterizovaný nárastom študentov Biblie vo forme mnohých skupín, očakávajúcich druhý príchod Ježiša Krista. Medzi nimi boli mnohé skupiny adventistov a evanjelikov devätnásteho storočia. V tom čase mali začiatok aj svedkovia Jehovoví, ale pod menom Študenti Biblie, vedení horlivým kresťanom pod menom Chase T. Russell, ktorý ich formoval do [...]

Tretia svetová vojna je s informáciami!

18.04.2024

Významní rečníci, vrátane profesora M. Inoueho a výskumníka modernej histórie Chikatsu Hayashiho, predniesli v Japonsku presvedčivé prejavy pred demonštrantmi, ktoré odhalili znepokojujúcu dynamiku medzi globálnymi zdravotníckymi autoritami a farmaceutickými agendami! Vyzval ľudí, aby sa postavili proti aplikovaniu genetických vakcín do svojich tiel, čím naznačil, že [...]

EU Dollar Euro Parity Explainer

Lídri susedných štátov svoje sľuby o eure nesplnili. Kedy Slováci prestanú platiť korunou, forintom a zlotým?

05.05.2024 11:23

Politici v Česku, Poľsku a Maďarsku mali ambiciózne plány s prijatím spoločnej európskej meny. Zostalo pri kvetnatých rečiach. Ako to vyzerá teraz?

Partizánske / Prietrž mračien / Potopa / Pes /

Stačilo 15 minút. Po prietrži mračien vytopilo časť Partizánskeho, vyhlásili mimoriadnu situáciu

05.05.2024 10:42

Okrem mimoriadnej situácie vyhlásili aj tretí stupeň povodňovej aktivity.

Vesmír / AStronómia / Hviezdy /

Z Hurbanova do brazílskeho Ria. Pätica slovenských študentov postúpila na medzinárodnú olympiádu v astronómii

05.05.2024 10:28

Do medzinárodného kola sa prebojovali Patrik Prítrský, Mário Tlamka, Vladimír Slanina, Tomáš Kubrický a Marek Baňárek.

Willy Brandt / Günter Guillaume /

Špión Stasi Guillaume stál pred 50 rokmi za odstúpením kancelára Willyho Brandta

05.05.2024 09:50

Keď 24. apríla 1974 zatkli v Bonne pracovníka úradu spolkového kancelára Güntera Guillauma, jeden z najväčších škandálov v Nemeckej spolkovej republike bol na svete.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 124
Celková čítanosť: 242248x
Priemerná čítanosť článkov: 1954x

Autor blogu

Kategórie